Engelse pers na 'veroveren' van tweede plek: "Hier gaan we weer"

Engelse pers na 'veroveren' van tweede plek:
Vrijdag 29 juni 2018 - 07:55   I   door Fabian Morren

Engeland verloor met 0-1 van België en leek daar best tevreden mee te zijn. De Engelsen vermijden nu Brazilië in de kwartfinale. In de achtste finale wacht Colombia. De Engelse pers is niet bepaald enthousiast over de wedstrijd.

"Dit was, alles bij elkaar, het beste wat Gareth Southgate en Engeland kon overkomen. Maar waarom voelde het dan zo niet aan?", schrijft The Daily Mail. "Waarom voelde het, wanneer Adnan Januzaj heerlijk scoorde tegen zijn voormalig Sunderland-ploegmaat Jordan Pickford, een beetje familiair aan? Een beetje ‘hier gaan we weer’? Een beetje alsof Engeland een kans had gemist om door te duwen tegen een Belgisch reserveteam, om de groep te winnen en de ‘feelgood’ factor zo te behouden tot na een alweer zomers weekend?”

"De Belgische vreugdegebaren leken echt niet fake en ook voor de manier waarop ze de wedstrijd uitspeelden was dat niet het geval. (...) Dus twee overwinningen tegen twee zwakke ploegen en een nederlaag tegen de eerste goede ploeg die we tegenkwamen - ook al waren het reservenploegen tegen elkaar. Nu volgt Colombia. Het lijkt een slimme zet, maar waarom lijkt het erop dat dat niet het geval is?”

“Het geïmproviseerde elftal van Southgate werd verslaan door de verbluffende treffer van Januzaj, die ons veroordeelt tot een duel met Colombia", citeert HLN The Sun. "Engeland moest een nederlaag vermijden om de groep te kunnen winnen, maar verzuimde dit te doen. Ze stotterden op een manier die we van hen gewend zijn.” 

Een schande

"Hopelijk zal Engeland dit zich niet beklagen", weet The Guardian. "Het zou een schande zijn om deze campagne te verpesten. Het masterplan van Southgate was immers om harten te winnen. De manager kan nu wel beweren dat de hele wereld hem vertelde dat het slimmer was om tweede te eindigen. Maar dit was toch niet de strategie op dit WK? Het doel was om aanvallend te voetballen."

Poll: Was België beter tweede geworden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Engeland

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023

woensdag 25 januari 2023