Argentinië kan zelfs bij een zege nog door loting uitgeschakeld worden

Argentinië kan zelfs bij een zege nog door loting uitgeschakeld worden
Dinsdag 26 juni 2018 - 14:30   I  

Lionel Messi en consorten hebben het niet meer in eigen handen. Na de 3-0 afgang tegen Kroatië staat de Argentijnse nationale ploeg er niet goed voor. Zelfs als ze een broodnodige zege behalen tegen Nigeria zijn ze nog niet zeker van de volgende ronde.

Nigeria is altijd geplaatst bij een zege tegen Argentinië. Een gelijkspel kan ook volstaan, tenzij IJsland zou winnen van Kroatië. In dat geval komen Nigeria en IJsland op vier punten en wordt gekeken naar het doelsaldo. Nigeria staat momenteel op 2-2, IJsland op 1-3. Eindigen beide landen met hetzelfde doelsaldo, en is ook het aantal gemaakte goals identiek, telt het onderlinge duel. Nigeria klopte IJsland met 2-0 en gaat dan verder”, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Het ziet er naar uit dat Messi op de rand van uitschakeling staat. “Ook Argentinië (doelsaldo 1-4) kan nog doorstoten, maar heeft daarvoor allereerst een zege tegen Nigeria nodig. Als IJsland dan verliest of gelijkspeelt tegen Kroatië, blijven Messi en co actief op het WK. Bij een IJslandse zege eindigen Argentinië en IJsland elk met vier punten en moeten doelsaldo, aantal gemaakte goals, fair-play punten of lottrekking beslissen over wie tweede wordt in de groep. Het onderlinge duel, dat op 1-1 eindigde, kan dat niét.”

Poll: Denk jij dat Argentinië nog gaat doorstoten?

TAGS  I  Argentinie  I  Messi  I  IJsland  I  Nigeria  I  Kroatie

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024