'Gesprekken met Henry, maar deze man is de droomcoach van Arsenal'

'Gesprekken met Henry, maar deze man is de droomcoach van Arsenal'
Donderdag 17 mei 2018 - 18:29   I  

Arsenal nam na 22 jaar afscheid van Arsène Wenger en moet nu dus op zoek naar een nieuwe trainer. De voorbije weken passeerden al heel wat namen de revue, maar in het Emirates Stadium nemen ze hun tijd om een nieuwe T1 aan te duiden. Het bestuur van 'The Gunners' heeft enkele coaches op het oog, waaronder ook... Thierry Henry.

Henry groeide tijdens zijn spelerscarrière uit tot een heus Arsenal-icoon. Hij was één van de meest productieve spitsen ooit in het shirt van de club en ligt nog steeds in de bovenste schuif bij de supporters. Nadat Henry zijn schoenen aan de wilgen hing, ging hij als analist aan de slag en ondertussen is hij ook al een tijdje één van de assistent-trainers bij de Rode Duivels.

Hoewel Henry zich goed voelt bij zijn huidige werkgevers, heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij ooit hoofdtrainer wil worden. Wel, mogelijk mag de Fransman zich meteen opmaken om bij Arsenal aan de slag te gaan. Sky Sports meldt dat Henry volgende week rond de tafel gaat zitten met het bestuur van de Engelse topclub om het te hebben over de vacante functie van hoofdcoach.

De gewezen international van Les Bleus zou niet dé topkandidaat zijn voor het Arsenal-bestuur, maar toch staat er dus een gesprek tussen beide partijen op de agenda. Momenteel gaat de voorkeur van The Gunners nog steeds uit naar Mikel Arteta. De Spanjaard speelde tussen 2011 en 2016 bij Arsenal en is momenteel aan de slag bij Manchester City, waar hij de assistent van Pep Guardiola is.

Poll: Wie moet de opvolger van Wenger worden?

TAGS  I  Henry  I  Arsenal  I  Arteta  I  Rode Duivels  I  Wenger

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024