Vandenbempt velt oordeel over penaltyfases van Anderlecht én Club Brugge

Vandenbempt velt oordeel over penaltyfases van Anderlecht én Club Brugge
Vrijdag 11 mei 2018 - 10:04   I  

Een speeldag waarin de VAR geen hoofdrol heeft gespeeld. Het is eindelijk gelukt. Toch was de beslissing van Vertenten gisteren om geen strafschop te fluiten voor Anderlecht opmerkelijk. De VAR greep bovendien niet in, tot grote consternatie van Hein Vanhaezebrouck.

Ook Peter Vandenbempt vond dat Anderlecht een strafschop moest krijgen. De fout van Sehali moest wel degelijk bestraft worden met een strafschop in het voordeel van Anderlecht. Bovendien stelt Vandenbempt zich grote vragen bij de strafschop die Club dan tegen kreeg. Daar was eigenlijk minder aan de hand dan in Anderlecht, maar toen ging de bal wél op de stip.

"Natuurlijk werd er, net zoals voor Club Brugge vorige week, een overduidelijke penalty niet gefloten. Maar oké, ik ben gestopt om te proberen te begrijpen waarom scheidsrechters die niet fluiten. Een paar uur later krijgt Club Brugge wel een penalty tegen, terwijl de speler van Club gewoon recht omhoog springt. Dan zit je weer bij het gebrek aan consequent fluiten. Dat schijnen dan geen “clear errors” te zijn, zo wordt ons uitgelegd in binnen-en buitenland", aldus Vandenbempt voor Sporza.

Gebrek aan kwaliteit voorin

Toch moet Anderlecht ook naar zichzelf kijken volgens de stem van de radio. "Maar Anderlecht moet naar zichzelf kijken. De conclusie is dat paars-wit door blessures veel te laat op niveau is gekomen en te laat goed is gaan voetballen. Daardoor is de minste uitschuiver dodelijk in Play-off I. De conclusie is ook dat Anderlecht geen scorend vermogen heeft zoals Club Brugge en Standard sinds de Play-off's."

Poll: Wat vond jij van beide fases?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Standard

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024