Rode Duivel na beste seizoen ooit: "Waterkansje op WK"

Rode Duivel na beste seizoen ooit:
Zaterdag 28 april 2018 - 09:30   I  

Steven Defour en Burnley zijn op koers voor een Europees ticket in de Premier League. De middenvelder zelf heeft daar een groot aandeel in maar staat al een tijdje aan de kant door een vervelende blessure. Defour is ook geopereerd aan de knie en revalideert momenteel bij Lieven Maesschalck in Antwerpen.

“Vijf op zeven, binnenkort zelfs zes dagen op zeven zit ik hier om te revalideren”, laat Defour weten tegenover Het Nieuwsblad. De Rode Duivel werkt momenteel hard om op tijd terug te keren voor het WK in Rusland, al gaat het om een waterkansje.

Door een zwevend stukje kraakbeen kreeg Defour te horen vijf maanden out te zijn. Terwijl de voormalig Standard en Anderlecht-middenvelder anders sowieso bij de 23-koppige selectie zou zitten. Defour vindt dat hij nog nooit in zo’n goede vorm als dit seizoen heeft gezeten.

“Ik denk dat dit mijn beste seizoen ooit is. We zijn anders gaan spelen. Vorig jaar hadden we weinig de bal. Echt weinig. Nu spelen we aanvallender, met meer initiatief. Dit seizoen liep het eigenlijk van in het begin goed. We wonnen de eerste wedstrijd tegen Chelsea en de trein was vertrokken.”

Over zijn kansen om tijdig te revalideren kan Defour niet veel kwijt. “Het doel is: zo snel mogelijk fit zijn. Maar het heeft geen nut om stappen over te slaan. Of ik op tijd zal zijn voor het WK weet ik niet. Dat ik het EK miste, was niet alleen door die blessure. Maar het zou zuur zijn, zeker omdat ik dit seizoen heel goed was. Ik heb al geleerd om te relativeren. Ik ben ook geen twintig jaar meer. Dus dat lukt me wel.”

De verwachting voor de Belgische nationale ploeg zijn voor het WK in Rusland weer hooggespannen. “Iedereen verwacht veel. We moeten dat niet opblazen, maar ook niet downsizen. Voor zestig procent is het nu of nooit. We nemen heel wat ervaring mee uit de vorige twee tornooien”, besluit Steven Defour.

Poll: Defour gaat naar het WK?

TAGS  I  Rode Duivel  I   Defour

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024