Spektakel in Bernabéu! Ronaldo knalt Real in slotseconden voorbij Juventus

Woensdag 11 april 2018 - 22:42   I

Real Madrid heeft zich na een zinderende spektakelmatch tegen Juventus kunnen plaatsen voor de halve finales van de Champions League. Juventus liep uit tot 0-3 en, maar in blessuretijd knalde Cristiano Ronaldo zijn ploeg met een harde penalty alsnog voor bij de Italianen naar de halve finale.

Bij Real Madrid waren ze vanaf minuut één op hun hoede voor Juventus, maar toch namen Ronaldo en co het misschien net iets te licht op. Juve deelde de Spanjaarden meteen een klap uit, want na amper twee minuten stond het al 0-1 na een goal van Mandzukic. Op slag van rust sloeg de Kroaat opnieuw toe en zo stond het zelfs 0-2.

Zinédine Zidane reageerde na de pauze en bracht Vazquez en Asensio in de ploeg. Real duwde Juventus af en toe achteruit, maar toch waren het opnieuw de bezoekers die tot scoren kwamen. Na een blunder van Navas kon Matuidi de 0-3 van dichtbij binnen duwen.

Dolle slotfase

Real hing in de touwen, maar toch kon Juventus de thuisploeg niet doodknijpen. Beide ploegen leken de verlengingen af te wachten om het verschil te maken, maar in blessuretijd liep het nog hélemaal anders af. Benatia duwde Vazquez omver in de grote rechthoek en scheidsrechter Oliver legde de bal op de stip.

Buffon kreeg tijdens de fase rood omdat hij de ref belaagde en zo moest reservedoelman Szczesny nog invallen. Iederéén probeerde Ronaldo uit zijn concentratie te halen, maar CR7 bleef rustig en knalde de bal binnen: 1-3 en zo mag Real toch nog naar de halve finale.

Poll: Gaat Real Madrid de Champions League opnieuw winnen?