Makelaar Teodorczyk: "Dat was er écht aan de hand met Teo"

Makelaar Teodorczyk:
Dinsdag 27 februari 2018 - 06:09   I  

Het was een enorme verrassing voor zowat iedereen: Teodorczyk scoorde maar liefst drie keer tegen Moeskroen. Het publiek werd wild, Teo straalde eindelijk nog eens wat voetbalplezier uit. Ondertussen krioelde nieuwe voorzitter Marc Coucke van plezier. Het werd overigens nog bijzonder spannend door een spectaculaire terugkeer van Moeskroen, maar de Pool mocht toch de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

Na de wedstrijd vroeg iedereen zich dan ook luidop af wat er aan de was met Teo. Het voorbije seizoen heeft hij zelfs nog geen strandbal goed geraakt, maar tegen Moeskroen veranderde elke baltoets in goud. De rol van kersvers voorzitter Coucke werd meteen naar voor geschoven. Een peptalk zou wonderen gedaan hebben, maar die rol wordt nu geminimaliseerd door de makelaar van Teodorczyk, Marcin Kubacki.

“De woorden van de nieuwe president deden deugd, maar waren niet bepalend, hoor. Hij moest het nog altijd bewijzen op het veld", aldus Kubacki in Het Nieuwsblad. En zich bewijzen, dat deed die. Zijn drie doelpunten bewezen in één klap waarom Anderlecht hem afgelopen transferperiode niet mocht verkopen.

Interesse uit China

Interesse was er wel degelijk in de Pool. Zo kreeg makelaar Mogi Bayat heel wat geïnteresseerden aan de lijn, maar de Pool stuurde ze één voor één naar huis. Nantes wou hem huren. Hamburg en Bordeaux informeerden eveneens en Atalanta werd ook nog concreet, dat schrijft Het Nieuwsblad.

Er was één voorstel waar de Pool wel wou op ingaan, maar dan deed Anderlecht plots moeilijk. Paars-wit vreesde dat het enkel met Ganvoula zou achterblijven en ging dan ook niet in op een bod van de Chinezen. “Ik sprak nochtans met Fabio Capello, de coach van Jiangu Suning, en Walter Sabatini, de sportief directeur. Grote voetbalkenners en zij schatten de kwaliteiten van Teo hoog in. Het was een mooi project, want de Chinese competitie zit in de lift met al die vedettes die er tekenen. Maar goed, met het oog op het WK met Polen was het misschien beter om bij Anderlecht te blijven", aldus zijn makelaar in Het Nieuwsblad.

Vertrek Tielemans

Maar wat was er dan eigenlijk echt aan de hand? Volgens zijn makelaar was het grootste probleem van Teo namelijk Teo zelf. De Pool had na een boerenjaar veel te hoge verwachtingen en die kon hij niet inlossen. Toen dan ook de ploeg minder draaide zakte het niveau van de Pool zienderogen.

“Het grote probleem van Teo was Teo zelf”, zegt zijn makelaar Marcin Kubacki in Het Nieuwsblad. “Lukasz wilde per se wéér dertig goals maken, net als het jaar voordien. Terwijl die statistieken toch echt uitzonderlijk waren. Daarom ging hij forceren en daalde zijn vertrouwen. Neem daarbij dat een belangrijke speler als Tielemans werd verkocht en je begrijpt waarom zijn seizoenstart niet goed was.”

 

Poll: Is Teo nu terug definitief vertrokken?

TAGS  I  Anderlecht  I   Teodorczyk

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024