Peter Vandenbempt bikkelhard voor de Rode Duivels: "Ik had verwacht dat ze daar gebruik van zouden maken"

Peter Vandenbempt bikkelhard voor de Rode Duivels:
Dinsdag 16 juli 2024 - 11:00   I   door Redactie

Peter Vandenbempt heeft zich bij Humo uitgelaten over het EK van de Rode Duivels. De commentator, die vanuit de perstribune moest toekijken hoe België roemloos onderuit ging tegen Frankrijk, noemt ons land de grootste teleurstelling van het hele toernooi.

“Wat mij betreft is België de grootste ontgoocheling van het toernooi”, begint hij zijn betoog. “Ik zag de Rode Duivels niet in de halve finale, maar ik had wel verwacht dat ze gebruik zouden maken van het aanvallende talent in de selectie met mooi, offensief voetbal.”

Vandenbempt had duidelijk meer verwacht van de troepen van Domenico Tedesco: “Dat ze de groepsfase zouden winnen en eervol zouden sneuvelen tegen een sterk voetballand”, geeft hij zijn verwachtingen aan. “Ze hebben, behalve tegen Roemenië, niets laten zien."

Tot slot klinkt het ook over de ploeg van ex-bondscoach Roberto Martinez erg streng: “Net als Portugal, een goede tweede teleurstelling. De bondscoach heeft de cruciale fout gemaakt om zijn elftal te laten verlammen door de onbespreekbare voorwaarden om Ronaldo toch in de ploeg te houden”, aldus de commentator.

Poll: Waar zag jij de Rode Duivels op voorhand stranden?

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024