Anderlecht sleept een punt uit de brand tegen Oostende

Zondag 06 november 2016 - 19:53   I

Anderlecht heeft op het nippertje nog een punt kunnen veiligstellen tegen Oostende. Een penalty van Tielemans in het slot wiste een strafschop van Berrier uit.

Voor de wedstrijd waren er nog allerhande huldingen. Ex-Anderlecht-doelman Silvio Proto kreeg een geschenk overhandigd, ook jubilaris Olivier Deschacht, die met zijn 566e wedstrijd het record van Van Himst evenaarde, werd gevierd. Het waren echter de bezoekers die het beste aan de wedstrijd begonnen. Bijna stond het 0-1 na een flater van Roef, die de bal knullig wegwerkte. Anderlecht kwam ook eens opzetten met pogingen van Hanni en Teodorczyk, maar echt concreet was het nog niet. De beste kans van de eerste helft was nog voor Canesin, wiens schot nog gered werd door Roef.

In de tweede helft was het hetzelfde verhaal. Anderlecht probeerde te creëeren, maar slaagde hier niet in. Oostende kon daarentegen steeds goed uitbreken. Kara werkte Dimata tegen de grond in de zestien en veroorzaakte zo een strafschop. Berrier zette hem feilloos om: 0-1. Weiler gooide nog alles in de strijd en bracht een extra spits met Harbaoui, die Sowah kwam vervangen. Dat loonde meteen: Milic hield Harbaoui vast en Gumienny wees opnieuw naar de stip. Ook Tielemans faalde niet en zo stond het 1-1. Bij die stand bleef het ook uiteindelijk.

Anderlecht - Oostende 1-1

66' Berrier (pen.) 0-1, 82' Tielemans (pen.) 1-1