KRC Genk-fans schrikken op: Onuachu kan niet geloven wat hem overkomt

KRC Genk-fans schrikken op: Onuachu kan niet geloven wat hem overkomt
Maandag 06 maart 2023 - 17:00   I   door Redactie

Paul Onuachu besloot deze winter om de deur bij KRC Genk eindelijk achter zicht dicht te trekken. Hij verkaste voor ongeveer twintig miljoen euro naar Southampton.

Sindsdien gaat het de JPL-leider duidelijk minder goed af. In 2023 pakten de Limburgers 21 op 30. Zeker niet slecht, maar toch niet zo goed als in de tien laatste matchen vóór de jaarwisseling (met Onuachu): 27 op 30.

Inmiddels is zijn vervanger — Arokodare — ook al geblesseerd. Samatta moet nu voor de doelpunten zorgen. Dat lukte hem afgelopen weekend aardig (hij maakte er twee tegen STVV), maar Vrancken maakt zich toch zorgen.

Voor Onuachu zelf is zijn ‘droomtransfer’ ook nog geen pretje gebleken. De ex-Gouden Schoen mocht in Engeland al drie keer aan de aftrap verschijnen en één keer invallen na 45 minuten, maar wist nog niet beslissend te zijn.

Bankzitter

Drie van die vier matchen trok Southampton aan het kortste eind. Enkel tegen Chelsea wisten ze te winnen, maar dat kan momenteel niet echt een stunt genoemd worden. Afgelopen weekend moest Onuachu voor het eerst plaatsnemen op de bank.

Hij mocht niet eens invallen, en dat terwijl Southampton nog eens wist te winnen. Toen Ché Adams (die uitgespeeld werd in de spits) vervangen werd, kreeg de 20-jarige Sékou Mara zelfs de voorkeur op de Nigeriaan.

Ze namen dus de scalp van Leicester City (met Duivels Faes en Castagne in de basis), het werd 1-0. Een winnend team moet je nooit veranderen, toch? Er zitten mogelijk heel wat minuten op de bank aan te komen voor de boomlange spits.

Poll: Denk je dat Onuachu al spijt heeft van zijn beslissing om KRC Genk te verlaten?

TAGS  I  KRC Genk  I  Southampton

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024