Nederland weet tegen Senegal in extremis een stevige uitschuiver af te wenden

Maandag 21 november 2022 - 19:00   I   door Redactie

Onze noorderburen stonden maandagavond aan de aftrap van hun eerste wedstrijd op deze wereldbeker. Ze probeerden de scalp van Senegal — de kampioen van Afrika — te nemen.

Senegal-Nederland 0-2

De wedstrijd begon met enkele kleine kansen voor beide ploegen. Toch gingen we rusten met een 0-0 tussenstand. Antwerp-spits Vincent Janssen mocht in de basis starten, maar kon in de eerste helft niet overtuigen.

In de tweede helft bleef het voor beide ploegen moeilijk om een grote kans bij elkaar te spelen. Pas in de 84ste minuut werd de ban gebroken. De Jong schilderde een voorzet wondermooi op het hoofd van Gakpo, die de bal voorbij Mendy kopte: 0-1. In de allerlaatste minuut wist Klaassen de voorsprong nog te verdubbelen.

Senegal — dat in extremis Sadio Mané zag afhaken voor het WK — kreeg in de zeventigste minuut een zware klap te verwerken. Cheikhou Kouyaté moest met een blessure het veld verlaten en lijkt een streep te mogen trekken door de rest van zijn WK.

Doelpuntenmakers:

84' Gakpo 0-1, 90+9' Klassen 0-2