Engeland hakt in marathonwedstrijd Iran in de pan en trakteert op doelpuntenfestival

Maandag 21 november 2022 - 16:12   I   door Redactie

De tweede wedstrijd van deze wereldbeker was er eentje tussen Engeland en Iran. Het doel van de Engelsen is duidelijk: wereldkampioen worden en de trofee ‘naar huis brengen'!

Engeland-Iran 6-2

De wedstrijd werd al snel onderbroken nadat ex-Antwerp-keeper Beiranvand hard in aanraking kwam met één van zijn verdedigers. De doelman moest het veld verlaten, wat in totaal maar liefst tien minuten duurde. Na die 'onderbreking' kwam Engeland op voorsprong.

De 19-jarige Bellingham wist met een rake kopbal de doelman te verschalken. Nog geen tien minuten later maakten Saka en Sterling er 3-0 van. De match was al gespeeld, maar Engeland besloot na de rust het gaspedaal nog eens in te duwen.

Iran wist via Taremi trouwens nog een dubbele eerredder te maken. Opvallend was dat we zowel in de eerste als in de tweede helft meer dan tien minuten extra tijd kregen. Engeland geeft op deze manier meteen zijn visitekaartje af op deze wereldbeker. Later op de avond staan in Groep B de VS en Wales nog tegenover elkaar.

Doelpuntenmakers:

35’ Bellingham 1-0, 43’ Saka 2-0, 45+1’ Sterling 3-0, 62’ Saka 4-0, 65’ Taremi 4-1, 71’ Rashford, 90' Grealish 6-1, 90+12' Taremi 6-2 (pen)

Poll: Wie zal er in Groep B doorstoten als groepswinnaar?