Kylian Mbappé (23) laat zich onverwachts uit over afscheid bij de nationale ploeg

Kylian Mbappé (23) laat zich onverwachts uit over afscheid bij de nationale ploeg
Vrijdag 11 november 2022 - 13:00   I   door Redactie

Kyllian Mbappé zal deze winter op het WK één van de grote vedetten worden in het Franse team. Ei zo na was hij er weliswaar niet bijgeweest.

In de WK-finale van 2018 was Mbappé nog goed voor een doelpunt. Op het EK in 2021 werd Frankrijk in de achtste finale uitgeschakeld na strafschoppen tegen Zwitserland. Kylian Mbappé mistte zijn belangrijke penalty.

Frankrijk keerde terug naar huis en daar kreeg Mbappé het hard te verduren. Zo kreeg hij heel wat — soms zelf racistische — verwensingen naar zijn hoofd geslingerd. Een gesprek met de voorzitter van de Franse voetbalbond beschreef Mbappé als: “Kort en onproductief.”

Hij besloot toen om zich terug te trekken bij de Franse ploeg. “Ik zei: “ik ga niet spelen voor mensen die denken dat ik een aap ben.” Maar daarna nam ik de tijd om met alle mensen te praten die om me heen staan en wist ik dat dit niet de goede boodschap was om te geven”, vertelt de Fransman bij Sports Illustrated.

Voorbeeld

“Uiteindelijk ben ik een voorbeeld voor iedereen”, gaat Mbappé verder. In Qatar is hij er dus gewoon weer bij: “Dit is het nieuwe Frankrijk!”

“Het is daarvoor dat ik de nationale ploeg niet heb opgegeven. Het is een boodschap aan de jonge generatie om te zeggen: ‘Wij zijn sterker dan dat!’”, concludeert Mbappé.

Poll: Zal Frankrijk wereldkampioen worden in Qatar?

TAGS  I  WK Qatar  I  Frankrijk  I  PSG

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024