‘WK opeens écht in gevaar: Ferme streep door de rekening van Thibaut Courtois’

‘WK opeens écht in gevaar: Ferme streep door de rekening van Thibaut Courtois’
Maandag 03 oktober 2022 - 20:00   I   door Redactie

In november trekken de Rode Duivels naar Qatar voor het wereldkampioenschap voetbal. Daar hopen de Belgen natuurlijk een mooi resultaat neer te zetten.

Om dat te verwezenlijken rekenen de Duivels erop dat hun sterkhouders op de top van hun kunnen zijn. Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku worden over het algemeen als die absolute sterkhouders beschouwd. Die laatste ligt al ongeveer een maand in de lappenmand en zal ook deze week niet aantreden in de Champions League.

Maar ook Thibaut Courtois zal nog niet meteen terugkeren op het veld. De doelman kampt namelijk met zenuwpijn in het linkerbeen (lumbago). Het verdict is intussen ook bekend: de doelman zal voor onbepaalde tijd buiten strijd zijn. De Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk van deze woensdag komt alvast veel te vroeg.

Ook de Clasico tegen Barcelona — die binnen twee weken plaatsvindt — én het WK dreigen in het water te vallen voor Courtois. Managing Madrid deelt mee dat het hoogst onzeker is hoelang de doelman geblesseerd zal zijn: “Het kan enkele dagen, maar ook enkele weken zijn.” Wanneer Courtois kan terugkeren is dus verre van duidelijk.

WK

De Belgen trappen hun WK af op 23 november tegen Canada. Courtois heeft dus nog een zestal weken de tijd om volledig te herstellen. Zo niet, dan zal Simon Mignolet ongetwijfeld zijn plaats tussen de palen innemen, al zou dat toch een domper zijn voor de Rode Duivels.

Poll: Zouden de Duivels ook zonder Courtois de poulefase overleven?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK Qatar 2022  I  Real Madrid

vrijdag 12 april 2024

donderdag 11 april 2024

woensdag 10 april 2024

dinsdag 9 april 2024