Bondscoach Martinez verrast met slachtoffers voor WK: “Ze zullen niet meegaan”

Bondscoach Martinez verrast met slachtoffers voor WK: “Ze zullen niet meegaan”
Woensdag 21 september 2022 - 19:00   I   door Redactie

In aanloop naar het WK voetbal in Qatar, werken de Rode Duivels deze week nog twee Nations League-wedstrijden af. Daarvoor rekent Martinez op een uitgebreide selectie van 30 namen.

Voor het WK dat in november van start gaat mag de bondscoach weliswaar maar 26 spelers selecteren. Martinez zal dus enkele knopen moeten doorhakken: “Deze twee wedstrijden gaan ons de finale info geven die we nodig hebben.”

De bondscoach onderschat de wedstrijden in de Nations League zeker niet, maar ziet ook nog andere factoren die een rol zullen spelen in de WK-selectie: “Voor een paar jongens zal het afhangen van hun vorm, aantal speelminuten en hun prestaties in dit tweeluik.”

“Er staat veel op het spel”, gaat Martinez verder, “Het zal wel zo zijn dat er jongens die al lang bij de groep horen, niet mee zullen gaan.” Zo probeert de bondscoach de druk in de groep wat op te voeren én iedereen met veel enthousiasme aan het Nations League-tweeluik te laten beginnen.

Hoop

Ook voor een aantal spelers die niet geselecteerd werden voor het slot van de Nations League, is een deelname aan het WK nog mogelijk. Momenteel liggen er bijvoorbeeld nog enkele Duivels in de lappenmand. Denk maar aan Romelu Lukaku en Jérémy Doku. Maar ook spelers als Roméo Lavia kunnen nog hoop koesteren op een WK-deelname.

Poll: Maken Jérémy Doku en/of Roméo Lavia volgens jou kans op een WK-deelname?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK Qatar 2022

vrijdag 12 april 2024

donderdag 11 april 2024

woensdag 10 april 2024

dinsdag 9 april 2024