Bom barst bij Red Flames: Tessa Wullaert ziet ploegmate furieus uithalen

Bom barst bij Red Flames: Tessa Wullaert ziet ploegmate furieus uithalen
Dinsdag 05 april 2022 - 20:30   I   door Redactie

De Red Flames hebben een belangrijk tweeluik op de agenda staan. Voor de WK-kwalificatie nemen ze het donderdag op tegen Albanië en dinsdag tegen Kosovo. Dat zal zonder Davinia Vanmechelen zijn. Zij verzamelde nochtans al 44 caps.

Bondscoach Ives Serneels selecteerde Vanmechelen niet omwille van te slechte fysieke parameters. "De slinger is wat door geslagen naar de foute kant. Ze hebben liever iemand met bij wijze van spreken een vetpercentage van 10% die slecht speelt, dan iemand met 20% vet die wel goed speelt", haalde de aanvalster uit bij Het Nieuwsblad.

Vanmechelen kreeg het nieuws vreemd genoeg niet te horen van Serneels, maar zag de selectie plots verschijnen op Instagram. "Ik was een beetje in shock", reageerde ze. "Hard, na zes jaar. Te meer omdat ik een week voordien onze bondscoach nog aan de lijn had en toen klonk dat alles oké was."

Ze belde daarna dus opnieuw naar Serneels en kreeg opnieuw een smoesje te horen. "Hij had laten verstaan dat het beter moet, vooral mijn gewicht. In het verleden was het dan weer het aantal sprintjes. Dan zijn het mijn looplijnen. Althans dat is mijn gevoel, er ontbreekt duidelijkheid", stelde ze scherp.

Blessure

Vanmechelen miste de vorige stage ook al door een blessure. "Ik kom net uit blessure dus is het normaal dat ik iets zwaarder sta. Als Eden Hazard iets te zwaar staat, wordt die toch ook nog altijd geselecteerd?", verwees ze naar de Rode Duivels.

Aan opgeven denkt ze niet. Zoveel is duidelijk. "Ik ben een Vanmechelen, ik geef niet op. Ik hoop wel dat ze in de toekomst speelsters even inlichten vooraleer ze via social media de selectie pushen", sloot ze nog af met een duidelijke boodschap.

Poll: Vind jij dat gewicht ertoe doet als je op het veld goed presteert?

TAGS  I  Red Flames  I  Rode Duivels  I  Standard  I  Albanië  I  Kosovo

dinsdag 28 maart 2023

maandag 27 maart 2023

zondag 26 maart 2023

zaterdag 25 maart 2023