Kompany laat zich niet ontwrichten en reageert op ontevreden Raman en Zirkzee

Kompany laat zich niet ontwrichten en reageert op ontevreden Raman en Zirkzee
Zondag 30 januari 2022 - 21:15   I   door Redactie

De nederlaag op het veld van Union bracht voor Anderlecht wat onaangename neveneffecten met zich mee. In de eerste plaats in de vorm van ontevreden spelers na de wissels.

En dat werkte in beide richtingen. Zo was er op het uur de vervanging van Joshua Zirkzee door Benito Raman. De Nederlander ging boos op de bank plaatsnemen (maar ging zich achteraf wel excuseren) en de Gentenaar haalde nog de match stevig uit.

"Deze situatie is niet acceptabel voor mij", aldus Raman. "Ik zeg niet dat ik wil vertrekken, maar als ik nooit speel, dan heeft het ook geen zin om te blijven." Bom in de kleedkamer en daar kreeg Kompany op zijn persconferentie natuurlijk vragen over.

Al reageerde Kompany op zijn gekende gereserveerde manier: "Joshua hoefde zich niet te verontschuldigen, ik heb hem enkel gehoord terwijl hij de ploeg aan het aanmoedigen was." Excuses aanvaard dus. Waarna de trainer iets meer uitleg gaf over zijn wissels.

Succesvol

"We mogen niet vergeten dat we een ploeg zijn die succesvol is geweest door zijn wissels. Dan is het niet abnormaal dat ik Benito Raman en Francis Amuzu inbreng." Waarna Kompany probeerde zo weinig mogelijk woorden vuil te maken aan Raman.

"Dat Benito ontevreden is? Die discussie kent geen einde als je snapt wat ik bedoel. Ik ben trainer van dertig spelers en niet van elf." Hoe trek ik de lont uit het kruitvat Kompany style. Al zal dit incident intern wellicht nog een staartje krijgen.

Poll: Vind je dat goed opgelost van Kompany?

TAGS  I  Union  I  Anderlecht

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024