Tessa Wullaert en Red Flames afgemaakt door Noorwegen

Tessa Wullaert en Red Flames afgemaakt door Noorwegen
Dinsdag 26 oktober 2021 - 20:59   I   door Redactie

Er valt de laatste tijd maar weinig positief nieuws te rapen rond de nationale ploegen. De Rode Duivels beleefden een echte afknapper in de Nations League en nu kregen de Red Flames een pandoering van Noorwegen.

Noorwegen-België 4-0

Dinsdagavond speelde de nationale vrouwenploeg een WK-kwalificatiematch in Noorwegen, op papier beschouwd als het sterkste land in de poule. En dat bleek dus ook op het veld. Voor de rust werden Wullaert en co. al overlopen en mochten ze nog blij zijn met een 2-0-ruststand.

In de tweede helft konden de Red Flames even de schijn hoog houden, maar een controlerend Noorwegen maakte het klasseverschil duidelijk met nog twee goals. Meteen was duidelijk hoeveel de 7-0-zege tegen Kosovo van vorige week waard was.

De Belgische vrouwen doen door het verlies een slechte zaak met het oog op WK-kwalificatie. De Noren lopen drie punten uit en lijken op weg naar groepswinst en het enige rechtstreekse WK-ticket.

Play-offs

De nummers twee van elke groep strijden in play-offs tegen elkaar om nog twee rechtstreekse tickets. Wie derde wordt in die play-offs kan zich nog kwalificeren via een intercontinentale play-off.

TAGS  I  Red Flames  I  Noorwegen  I  Kosovo

zaterdag 25 maart 2023

vrijdag 24 maart 2023

donderdag 23 maart 2023