Het Dream Team van België-Portugal: 6 Rode Duivels, 5 Portugezen en 2 surprises

Het Dream Team van België-Portugal: 6 Rode Duivels, 5 Portugezen en 2 surprises
Zaterdag 26 juni 2021 - 14:00   I   door Redactie

De Rode Duivels nemen het zondag in de 1/8ste finale van het EK op tegen Portugal. Noem het gerust een finale avant la lettre. Beide landen hebben immers flink wat kwaliteiten. Onze redactie stelde een gemengd elftal met de beste Belgen en Portugezen samen.

Beginnen doen we met hoopgevend nieuws: in dit duel kwamen de Rode Duivels alvast - weliswaar nipt - als winnaar uit de bus. Onze redactie kwam tot een ijzersterk elftal met zes Belgen en vijf Portugezen. Over enkele spelers bestond geen twijfel. Zo was het al gauw duidelijk dat Thibaut Courtois, Ruben Dias, Kevin De Bruyne, Cristiano Ronaldo en Romelu Lukaku in het elftal moesten staan.

Géén Hazard of Bruno Fernandes

Over andere spelers werd even gedebatteerd. Topspelers als Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Eden Hazard en Youri Tielemans werden finaal niet weerhouden. Wegens niet geweldig in vorm en/of nog niet voldoende laten zien op EURO 2020. De vorm van het moment zorgde er zo bijvoorbeeld voor dat Renato Sanches ons wit konijn is in deze ploeg.

Over tactiek en formaties kan je discussiëren. Op papier staat ons elftal in een 3-4-2-1, maar in de praktijk zijn er veel pionnetjes die tijdens een match kunnen schuiven. Lukaku staat diep in de spits, met Ronaldo en De Bruyne rond hem. Als dat geen vonken geeft, dan weten we het ook niet meer.

(Lees verder onder de afbeelding)

Vermaelen & Pepe

Achterin krijgt Courtois - ontegensprekelijk beter dan Rui Patricio - een ervaren defensie met Pepe, Ruben Dias en Thomas Vermaelen voor zich. Vermaelen, een verrassende keuze? Misschien wel. Hij kreeg nipt de voorkeur op Vertonghen. Op de wingbacks staan Thomas Meunier en Raphael Guerreiro. Beiden zijn erg compleet en kunnen zowel verdedigend als aanvallend hun steentje bijdragen.

Centraal op het middenveld kozen we naast man-in-vorm Sanches voor Axel Witsel. Na zijn wonderbaarlijke revalidatie bewees de middenvelder dat hij op zijn positie wereldtop is en blijft. Leuk detail om mee af te sluiten: Borussia Dortmund is met drie spelers (Meunier, Guerreiro en Witsel) de hofleverancier van dit gemengde elftal.

Het gemengde elftal:

Poll: Wie zal volgens jou doorstoten naar de volgende ronde?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal  I  Anderlecht  I  Juventus  I  Manchester City  I  KRC Genk  I  Porto  I  Real Madrid  I  Borussia Dortmund  I  Lille  I  Inter

maandag 3 oktober 2022

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022