KV Oostende- én Standard-supporters halen zwaar uit: "Hij verdient 15 jaar cel"

KV Oostende- én Standard-supporters halen zwaar uit:
Zondag 02 mei 2021 - 08:30   I   door Redactie

Standard werd zaterdagavond vernederd op het veld van KV Oostende, maar één speler in het bijzonder ging zwaar de mist in. Na een schandalige overtreding op KVO-verdediger Hendry werd Mehdi Carcela terecht uitgesloten.

De enige vraag zou moeten zijn waarom de Standard-middenvelder van het veld moest na een tweede gele kaart en niet na rechtstreeks rood. Want iedereen was het erover eens dat de fout van Carcela er ver over was.

Op sociale media gingen kijkers wild te keer. Dat daar veel KV Oostende-supporters bij zaten was logisch, maar ook Standard-fans maakten komaf met hun gewezen held. Want Carcela is al langer in ongenade gevallen. 

De overtreding was dermate zwaar dat sommigen zelfs de vergelijking maakten met Axel Witsel. De toen nog jonge Standard-middenvelder die in 2009 tijdens Standard-Anderlecht het been van Marcin Wasilewski met een gruwelijke tackle aan flarden trapte. 

Afkeer

Overdreven of niet, daar moet u zelf maar over oordelen. Feit is dat Hendry moest afgevoerd worden. Net als Carcela overigens, die bij de fase zichzelf geblesseerd leek te hebben. Al valt te vrezen dat ook dat maar schijn was.

Tekenend voor de afkeer van de eigen Standard-supporters - ook al omwille van zijn dalende niveau het voorbije seizoen - is de opmerking van iemand die het jammer vond dat hij geen rechtstreeks rood kreeg, omdat hij nu maar één speeldag geschorst zal zijn.

TAGS  I  KV Oostende  I  Standard

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024