Officieel: Abdoulay Diaby naar Anderlecht

Officieel: Abdoulay Diaby naar Anderlecht
Maandag 18 januari 2021 - 12:00   I   door Redactie

Abdoulay Diaby, voormalig publiekslieveling van Club Brugge, trekt naar Anderlecht. Paars-wit huurt de pocketspits van het Portugese Sporting Lissabon. Diaby werd dit seizoen eerder al verhuurd aan het Spaanse Getafe.

Het Nieuwsblad twijfelt helemaal niet meer: het is een done deal. Diaby wordt gehuurd tot het einde van het seizoen. Hij moet paars-wit het scorend vermogen geven dat het eigenlijk al het hele seizoen mankeert. 

Bij Club Brugge scoorde Diaby destijds 36 keer in 108 duels en werd hij kampioen, bij Moeskroen 16 keer in 42 duels. Maar bovenal kan hij er met zijn snelheid voor zorgen dat Nmecha een hoger rendement haalt.

Charmes

Het Laatste Nieuws houdt het iets voorzichtiger: "Een overeenkomst op alle niveaus is in de maak. Anderlecht zal de Malinees huren van Sporting Lissabon, met aankoopoptie. Diaby vertrekt zo voortijdig bij Getafe, waar hij sinds de zomer op uitleenbasis zat, maar amper in actie kwam. De speler had ook andere, meer lucratieve opties. Anderlecht wist hem evenwel het meest te charmeren."

Club Brugge

Anderlecht was niet de enige topclub uit de Jupiler Pro League die Diaby wilde binnenhalen. Ook AA Gent, Standard, KRC Genk en vooral Antwerp toonden serieuze belangstelling. En zelfs ex-ploeg Club Brugge mengde zich in de debatten. Maar Diaby koos nu dus zelf voor paars-wit.

Poll: Is dit de versterking die Anderlecht nodig heeft om de play-offs te halen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Sporting Lissabon  I  Getafe  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  AA Gent  I  Standard

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024