'FIFA dreigt met serieuze straffen tegen enkele Rode Duivels'

'FIFA dreigt met serieuze straffen tegen enkele Rode Duivels'
Dinsdag 26 juni 2018 - 08:00   I  

Je kan een scenario zo gek niet bedenken. Stel je organiseert een groot tornooi waar de hele wereld naar kijkt. Dan hou je best met alles rekening. Ook met de onwaarschijnlijkheid dat twee ploegen hetzelfde aantal punten, hetzelfde doelpuntensaldo en hetzelfde aantal gele kaarten hebben na drie gespeelde wedstrijden. Dan zou een loting een vreemde apotheose moeten zijn om te bepalen wie eerste wordt en wie twee.

Daar houdt de FIFA dus allemaal rekening mee, maar ze beseffen ook dat enkele spelers opzettelijk geel zullen pakken om geschorst te worden in de achtste finales en dus niet in de kwartfinales. Dat is echter tegen de regels van de FIFA, die spelers extra zullen schorsen als dat het geval is. Ook voor de Belgen kan het voordelig zijn om extra gele kaarten te pakken om de groep uiteindelijk toch niet te winnen. De Rode Duivels die tegen Engeland dus een gele kaart willen pakken zijn dus maar best voorzichtig.

"De FIFA zal de wedstrijd tussen Engeland en België van donderdag nauwlettend in de gaten houden. Spelers die een opzettelijke gele kaart pakken, zullen bestraft worden met een extra schorsing. Als België en Engeland donderdag gelijkspelen, dan wordt de groepswinst bepaald op basis van fair play. De ploeg met de minste kaarten wordt dan groepswinnaar. Maar veel waarnemers vinden het beter om tweede te eindigen. En dus kan een extra gele kaart mogelijk geen kwaad. Maar dat is tegen de regels van de ­FIFA." Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Poll: Moeten de Rode Duivels hier rekening mee houden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Roberto Martinez  I  België  I  Engeland

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024