Anderlecht gooit titelstrijd weer helemaal open

Zondag 06 mei 2018 - 16:44   I

Anderlecht wist wat het moest doen, winnen op het veld van Club Brugge. Maar een gemakkelijke opgave is dat niet. Toch ging Anderlecht vol zijn kans en met resultaat, want Anderlecht won met 1-2 en nadert zo tot op 2 punten van Anderlecht.

De eerste helft ging goed op en neer in een kolkend Jan Breydel, maar echt grote kansen kwamen er in het begin niet. Vanaken ging neer na een tik van Gerkens, maar Visser gaf geen strafschop. De grootste kansen waren voor Teodorczyk, maar telkens stond Gabulov pal. Aan de overkant kwam ook Mechele nog dicht bij een doelpunt, maar Sels maakte zich goed breed.

In de tweede helft begon Club het beste, maar Anderlecht gaf geen krimp. Club speelde iets te onverzorgd en de scherpte ontbrak voorin. Het doelpunt viel aan de overkant via Teodorczyk, die de bal onder Gabulov kreeg, die er niet echt goed uitzag op die fase. Het signaal voor Club om te komen, maar het werd zelfs nog 0-2 na een vrije trap van Trebel die bij Morioka terechtkwam.

Leko zette alles op de aanval en dat loonde, want Diaby kon de bal, al dan niet, over de lijn tikken. Het begin van een slotoffensief van Club Brugge, maar dat leverde niets meer op. Anderlecht maakt het zo met nog drie  wedstrijden te spelen ontzettend spannend.

Poll: Gaat Club Brugge nog bekomen van deze nederlaag?