Enorme tegenvaller voor Anderlecht: "Vanhaezebrouck gaat erin mee"

Enorme tegenvaller voor Anderlecht:
Woensdag 02 mei 2018 - 10:00   I  

RSC Anderlecht gaat zondag op bezoek bij leider Club Brugge. Stiekem hoopt paars-wit om blauw-zwart in de problemen te brengen, maar eenvoudig wordt dat niet. Zeker als je weet dat één van de uitblinkers van vorig weekend, Andy Najar, mogelijk niet eens in actie komt.

Najar maakte tegen Sporting Charleroi een geslaagd wederoptreden. De Hondurees was één van de lichtpunten bij paars-wit, maar is nog niet helemaal klaar om dat meteen weer te herhalen.

"We moeten net vermijden dat Andy opnieuw uitvalt. Aan de andere kant kunnen we hem enkel naar zijn beste niveau tillen door wedstrijden te spélen - hij heeft ritme nodig. Maar denken dat Andy nu al drie matchen in één week of meteen negentig minuten aankan? Dat is een utopie", zegt Jochen De Coene van de medische staf van Anderlecht in Het Laatste Nieuws.

Bij paars-wit baseren ze zich sinds kort ook op basis van dat om te zien of hun spelers fit genoeg zijn. "En de coach gaat daarin mee", merkt De Coene op. "Hein Vanhaezebrouck heeft tijdens de revalidatie alle adviezen opgevolgd. Dat is geweldig, want het is niet omdat Andy fit was dat hij effectief kon aantreden. Tuurlijk speelt ook het gevoel van de trainer een rol - hij ziet Andy elke dag - maar dan nog is er voortdurend overleg. Ik meen trouwens dat Andy ook binnen de grenzen van de data een meerwaarde kan bieden."

Poll: Hoop jij dat Najar zondag opnieuw speelt?

TAGS  I  Najar  I   Anderlecht  I   De Coene

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024