Kritiek na videoref: Ontslag voor Yves Vanderhaeghe?

Kritiek na videoref: Ontslag voor Yves Vanderhaeghe?
Maandag 30 april 2018 - 16:25   I   door Redactie

De videoref ging zwaar de mist in tijdens de wedstrijd tussen AA Gent en Standard. Toch vindt Jacques Sys niet dat er zoveel kritiek mocht volgen vanuit Gentse hoek. Hij vindt dat er te makkelijk gewezen wordt naar de VAR.

"Met de VAR zijn er meer discussies dan vroeger, maar ik vind ook dat men er iets te snel naar wijst om het eigen falen te camoufleren. Yves Vanderhaeghe kan een heel goed rapport voorleggen als Gent-coach - die remonte in de reguliere competitie mag je niet vergeten - maar de vraag is nu: welke volgende stap kan hij met die ploeg zetten?", aldus Sys.

"En zonder afbreuk te willen doen aan de verdiensten van Vanderhaeghe, maar bij de overname na Hein Vanhaezebrouck had wellicht elke trainer het goed gedaan, want de spelers waren hun trainer zo beu dat ze iedere nieuwe baas als een bevrijding aanvoelden."

Sys lijkt zelfs aan te sturen op een ontslag. "Het kwam er voor Vanderhaeghe op aan in PO1 een nieuwe stap te zetten en dat valt toch tegen. Het begin was goed, met die 0-2 op Anderlecht, maar nadien ontbrak er toch iets. Vanderhaeghe levert degelijk werk - ook bij Oostende was dat zo - maar het ontbreekt hem aan dat vleugje extra. Hij heeft nog een contract van een jaar en ligt goed bij de spelers, maar hoe ga je de achterban meekrijgen in je verhaal naar volgend seizoen toe? Daar ben ik wel benieuwd naar nu deze PO1 tegenvalt."

Poll: Moet Gent doorgaan met een nieuwe trainer?

TAGS  I  Vanderhaeghe  I   AA Gent

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024