Sa Pinto pareert kritiek: "Daarom haalde ik Edmilson naar de kant"

Sa Pinto pareert kritiek:
Zondag 22 april 2018 - 23:00   I  

Edmilson Junior werd twintig minuten voor tijd gewisseld op Club Brugge. De speler van Standard had in de eerste helft twee goals gescoord en op het moment van zijn vervanging stond het 3-3. Edmilson begreep er helemaal niks van.

Degryse snapte die wissel niet en ging er meteen na de wedstrijd wat dieper op in. "Ik snap het echt niet", reageert analist Marc Degryse bij Play Sports. "Het kan toch niet dat het is omdat hij in de tweede helft een kans verprutste? Op het moment dat het 3-3 stond en iedere keer de verdediging van Club pijn doet, moest hij eraf. Het is voor niemand te snappen", vervolgt Degryse. "Het is niet omdat het 4-4 wordt, dat dit het gelijk van Sa Pinto is. Dit is noch voor ons, noch voor de speler te begrijpen."

"Hij was moe"

Na de wedstrijd kwam Sa Pinto met een uitleg waarom hij Edmilson naar de kant haalde. "De spelers willen altijd spelen. Maar als je het toen zag creëerde Club erg veel kansen via de rechterflank. Junior speelde een goede wedstrijd, maar kwam vaak in twee tegen één situaties. Defensief deed hij het minder dan in de eerste helft. Offensief lukte het wel nog, maar hij was moe. Ik wil niet dat ze voorzetten kunnen blijven trappen, want met Vanaken en Wesley hebben ze grote jongens. Ik had het gevoel dat hij minder fris was", aldus Sa Pinto.

Poll: Snapt u die wissel?

TAGS  I  Standard  I   Club Brugge  I   Edmilson

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024