Van Puyvelde maakt Imke Courtois af: "Wacht tot ze dat eens bij haar doen!"

Van Puyvelde maakt Imke Courtois af:
Zondag 11 maart 2018 - 07:59   I  

Imke Courtois nam onlangs een duidelijk standpunt in over de transfer van Yannick Carrasco, die Atlético Madrid inruilde voor een Chinees avontuur bij Dalian Yifang. "Ik begrijp niet waarom zo'n jonge speler in China gaat spelen", liet de gewezen Red Flame zich ontvallen. Een uitspraak die nu terugkeert in haar gezicht.

Analist Marc Degryse begrijpt eveneens niets van Carrasco's keuze voor China "Ik vind halve finale en finale spelen in de Champions League een betere WK-voorbereiding dan vier maanden wat sjotten in China. Carrasco, zeg..." Chris Van Puyvelde, technisch directeur bij de Beligsche Voetbalbond (KBVB) dient Degryse evenwel meteen van antwoord: "Yannick speelde toch ook niet bij Atlético?"

"Waarom ging hij in januari dan niet weg bij Atlético? Vier maanden sukkelen in China is toch nog erger dan vier maanden sukkelen bij Atlético - daar train je tenminste nog elke dag onder Simeone", repliceert Degryse op zijn beurt.

"Wacht tot iemand eens tien miljoen op de teljoor van Imke Courtois legt"

Al is het duidelijk: bij de KBVB maken ze zich geen zorgen om Carrasco. "Wie zijn wij om te oordelen over de keuze van Yannick om naar China te gaan? Ik kan mij daar echt druk in maken. Ik hoorde Imke Courtois op televisie zeggen: 'Ik begrijp niet waarom iemand zo jong in China gaat voetballen.' Wacht tot iemand eens tien miljoen op háár teljoor legt...", haalt Van Puyvelde uit naar Courtois.

Bovendien denkt de technisch directeur van de KBVB dat Carrasco snel weer in Europa zal voetballen. "Het is mijn persoonlijk aanvoelen dat Yannick ginder niet lang zal blijven. Los daarvan, Yannick zal goed zijn op het WK, let maar op."

Poll: Begrijp jij de keuze van Carrasco?

TAGS  I  Courtois  I   Carrasco  I   Van Puyvelde  I   Degryse  I   Rode Duivels

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024