KV Mechelen neemt beslissing over positie van Dennis van Wijk

KV Mechelen neemt beslissing over positie van Dennis van Wijk
Donderdag 08 maart 2018 - 08:26   I  

KV Mechelen staat zondagnamiddag voor dé match van het jaar. Thuis tegen Waasland-Beveren zal 'Malinwa' er alles moeten aan doen om zich te handhaven in de Jupiler Pro League. Hoewel er nog veel zekerheid omtrent de toekomst heerst, heeft het bestuur van Mechelen al een beslissing genomen omtrent de toekomst van trainer Dennis van Wijk.

Van Wijk is al de derde trainer die dit seizoen zijn kans krijgt bij Mechelen. Yannick Ferrera begon aan het seizoen, maar werd net als zijn latere opvolger Aleksandar Jankovic aan de kant geschoven. Van Wijk zorgde opnieuw voor vuur in de groep. Als de Nederlander erin slaagt om KV van de degradatie te behoeden, mag er gerust van een huzarenstukje gesproken worden.

Rest de vraag: werkt van Wijk ook volgend seizoen nog Achter de Kazerne? Bij KV Mechelen zijn ze er vrij zeker van dat dat het geval zal zijn. Het bestuur besliste alvast dat van Wijk mag aanblijven, hoe het zondag ook afloopt. "De coach? Dennis van Wijk zal in principe blijven. We zullen met hem het gesprek aangaan, maar er zijn goede afspraken gemaakt", zegt Olivier Somers, de nieuwe sterke man bij Mechelen, in Het Laatste Nieuws.

Huiswerk moet snel af zijn

Bovendien willen ze in Mechelen koste wat het kost een seizoen als het huidige vermijden. "Het huiswerk moet af zijn voor de zomermercato begint", benadrukt Somers. "Begin juli moet je weten wie er komt en met welke groep je de competitie wil aanvatten. Niet op 30 augustus. Er moet 100% zekerheid zijn dat er voldoende kwaliteit is. En of je dan zevende of tiende wordt... Zoiets hangt af van veel factoren."

Poll: Moet van Wijk trainer van KV Mechelen blijven?

TAGS  I  Van Wijk  I   Jankovic  I   KV Mechelen  I   Ferrera

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024