Fiorentina komt met prachtig gebaar voor kapitein Davide Astori

Fiorentina komt met prachtig gebaar voor kapitein Davide Astori
Maandag 05 maart 2018 - 21:34   I  

Gisteren werd de voetbalwereld wakker met het verschrikkelijke nieuws dat Fiorentina-kapitein Davide Astori in zijn slaap was overleden. De Italiaan ging slapen, maar stierf aan een hartaanval. Fiorentina was op dat moment op afzondering in een hotel om de wedstrijd tegen Udinese voor te bereiden. Die wedstrijd, en de andere wedstrijden in de Serie A, werden uitgesteld.

Gisteren raakte ook al bekend dat Fiorentina van plan was om het contract van de Italiaan te verlengen. De kapitein was een vaste waarde bij Fiorentina en werd door iedereen gerespecteerd. Bovendien waren zijn statistieken voor een verdediger indrukwekkend. Dit seizoen scoorde hij al 7 keer en gaf hij 5 assists in de Serie A. Straffe cijfers voor een centrale verdediger. Astori (31) speelde 14 interlands voor Italië.

Prachtig gebaar

Dat het respect voor de Italiaan zo groot is werd vandaag nog eens duidelijk. Fiorentina besliste namelijk om het contract van de Italiaan alsnog te verlengen. Zijn salaris zal vanaf nu geschonken worden aan de nabestaanden van Astori. "Zijn salaris wordt aan zijn partner en dochtertje geschonken", dat werd meegedeeld via Giovanni Malago, de voorzitter van het Italiaans Olympisch Comité.

Carrière afsluiten bij Fiorentina

Het was dan ook de bedoeling dat Astori zijn carrière zou afsluiten bij Fiorentina. Die kans kreeg de Italiaan dus niet meer. Gisteren reageerde de clubeigenaar van Fiorentina in de Italiaanse media. Heel erg aangeslagen, uiteraard.

“Het is moeilijk om hier te staan, het is een ongelooflijke tragedie. Als ik denk aan zijn familie en aan de medespelers, weet ik gewoon niet wat ik moet zeggen. Hij zou komende maandag een nieuw contract tekenen zodat hij zijn carrière in Florence zou kunnen afsluiten”, zei Della Valle zondagavond in de Italiaanse media.
 

TAGS  I  Astori  I   Fiorentina

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024