"Graag een minuut stilte voor de carrière van Carrasco"

Maandag 26 februari 2018 - 20:10   I   door Redactie

Yannick Carrasco heeft voor een avontuur in China gekozen. De flankaanvaller verlaat Atlético Madrid voor Dalian Yifang. Na Axel Witsel is hij al de tweede Rode Duivel die voor een Chinees avontuur kiest. Ondanks het feit dat er steeds meer topspelers naar daar verhuizen, blijft het niveau in China aan de lage kant. De kritiek op zijn overstap is niet mals.

Heel veel voetbalfans begrijpen niet waarom Carrasco overstapt naar China. Hij is nog altijd maar 24 jaar en dan is het wel heel vroeg om al Europa te verlaten. Carrasco was enkele jaren geleden een rijzende ster. Dit seizoen belandde hij steeds vaker op de bank bij Atlético. Hij had een moeizame relatie met zijn coach Diego Simeone.

30 miljoen

Dalian Yifang betaalt 30 miljoen euro voor Carrasco en 18 miljoen voor zijn ploegmaat Nicolas Gaitan. 30 miljoen voor Carrasco is ook opvallend weinig. Atlético Madrid stelt zich vrij snel tevreden en dat bewijst dat het ook echt niet wakker ligt van zijn vertrek. In het contract van Carrasco, dat nog liep tot 2022, stond er een transferclausule van liefst 100 miljoen euro.

Carrasco stuurde dan ook aan op een vertrek. Er was heel wat interesse in de Rode Duivel. Toch verkiest hij het geld. In China is de transfermarkt nog open tot woensdag. Het is dus geen enkel probleem om deze overstap nog te maken. "Zo zonde", klinkt het. Anderen tonen begrip: "Ik denk dat iedereen in die situatie moeilijk nee zegt tegen het geld". We verzamelden enkele reacties op Twitter.

Tweets

Poll: Vind jij het een goeie zaak dat Carrasco naar China trekt?

TAGS  I  Atlético Madrid  I   Carrasco  I   Dalian Yifang

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024