Genk en Lokeren zetten scheve situatie recht en pakken punt

Zaterdag 14 oktober 2017 - 21:50   I

KRC Genk en Sporting Lokeren hebben zaterdagavond hun trouwe aanhang niet bepaald op een geweldige pot voetbal getrakteerd. Beide ploegen slaagden er in eigen huis pas laat in om een nederlaag af te wenden.

Genk-Moeskroen 1-1

Moeskroen won in de Luminus Arena met het kleinste verschil dankzij een doelpunt van Club Brugge-huurling Dorin Rotariu. Op slag van rust maakte de Roemeen er 0-1 van. Na de pauze ging Genk op zoek naar de gelijkmaker, en tien minuten voor tijd duwde Ingvartsen van dichtbij binnen: 1-1.

Lokeren-STVV 1-1

STVV verraste Lokeren aan het begin van de tweede helft, toen Botaka een prima voorzet van Legear simpel binnen duwde. De Waaslanders gaven de moed niet op en in de slotfase sleept Soder alsnog een gelijkspel uit de brand.

In de stand blijft zowel Moeskroen als STVV bovenin meedraaien. Moeskroen is derde met 18 op 30 derde, STVV is vijfde met 17 op 30.

Poll: Kunnen Moeskroen en STVV play-off 1 halen?