“Te zwak voor Napoli”: Lukaku krijgt het plots bijzonder hard te verduren

“Te zwak voor Napoli”: Lukaku krijgt het plots bijzonder hard te verduren
Maandag 28 oktober 2024 - 18:00   I   door Redactie

Romelu Lukaku heeft erg veel moeite om zijn oude vorm bij Napoli te hervinden. De Rode Duivel vond zo eergisteren opnieuw het net niet in een competitieduel tegen Lecce en kreeg van ‘La Gazzetta dello Sport’ bij afloop na de wedstrijd amper een vijf voor zijn getoonde inzet.

‘Big Rom’ staat al een kleine maand op het droge. Met amper drie doelpunten sinds zijn transfer naar Napoli - en zijn laatste dat al dateert van 4 oktober - oogt hij allesbehalve vertrouwen. Het geduld van de Italianen begint dan ook stilaan op te geraken. Zeker gezien er afgelopen zomer nog een slordige 30 miljoen voor hem op tafel werd gelegd.

Na de wedstrijd tussen Napoli en Lecce, die eindigde op 1-0 in het voordeel van de ‘Partenopei’, werd Lukaku dus logischerwijs opnieuw door het vuur gehaald. De Italiaanse krant ‘La Gazzetta dello Sport’ zag hem in het bijzonder veel te veel kansen de nek omwringen en vond hem bovendien allesbehalve reactief.

Tweede slechtste start in ruim 10 jaar

Dat Lukaku plots zo massaal wordt afgemaakt is niet bepaald onlogisch; zeker als we er de cijfers van de afgelopen tien jaar bijnemen, want dan zie je dat hij maar een tikkeltje beter doet dan zijn slechtste start ooit in het seizoen 2022/23 (2 doelpunten op 27 oktober).

Zijn beste start daarentegen dateert dan weer van het seizoen 2017/18 toen Lukaku nog aan de slag ging voor Manchester United. Na een handvol wedstrijden stond zijn teller toen op 11, maar dat hij ooit nog zo’n cijfers op de mat zal leggen lijkt voorlopig redelijk onwaarschijnlijk.

Poll: Zie je het nog goedkomen voor Lukaku bij Napoli?

TAGS  I  Romelu Lukaku  I  Napoli

maandag 28 oktober 2024

zondag 27 oktober 2024

zaterdag 26 oktober 2024

vrijdag 25 oktober 2024