Bart Verhaeghe pakt uit: "Dit is onze ambitie in vernieuwde Champions League"

Bart Verhaeghe pakt uit:
Vrijdag 30 augustus 2024 - 22:00   I   door Redactie

Met tegenstanders als Borussia Dortmund, Manchester City en Juventus: wat heeft Club Brugge te zoeken in de Champions League? Volgens Bart Verhaeghe veel, want de ambities zijn er wel degelijk.

Leuk wordt het in ieder geval. Club Brugge treft de grootste clubs in Europa. Daar kan je als Belgische club alleen maar van dromen. De vraag is of er sportief ook iets haalbaar is. Volgens Bart Verhaeghe kan dat zeker wel. Hij vertrouwt op het DNA van blauw-zwart en kijkt naar het verleden. Zo ging Club Brugge al eens stunten op het veld van Real Madrid een aantal jaren geleden.

“Het was een bijzondere, aangename loting", laat Verhaeghe optekenen bij VTM en HLN. "Het is leuk om tegen acht verschillende Europese topteams te spelen. Vroeger was het altijd tegen drie teams uit en thuis, nu wordt dat een heel andere beleving. We gaan veel ervaring opdoen in één campagne, en voor het Belgisch voetbal is het een meerwaarde om ons te kunnen tonen in al die landen."

"Mathematisch gesproken moet je ongeveer acht punten pakken om bij die laatste 24 te zitten", rekent Verhaeghe. "Dan blijf je kans maken op de volgende ronde. Dat wordt heel moeilijk, maar het wordt wel onze ambitie. We willen verrassen of stunten, zoals we in het verleden nog al gedaan hebben. Ik hoop dat alle spelers en stafleden motivatie halen uit deze loting om alles te geven. Als we spelen volgens het DNA van de club, dan komt het wel goed.”

Poll: Denk jij dat Club Brugge door zal stoten?

TAGS  I  Bart Verhaeghe  I  Club Brugge

dinsdag 22 oktober 2024

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024