Enorme transferwending rond Butez en Coosemans bij Anderlecht

Enorme transferwending rond Butez en Coosemans bij Anderlecht
Maandag 19 augustus 2024 - 08:00   I   door Redactie

Colin Coosemans hield Anderlecht recht tegen KV Mechelen en solliciteert serieus naar een vaste basisplaats bij paars-wit. Dat terwijl RSCA eigenlijk nog een doelman zoekt.

Coosemans is 32 en vorig jaar kreeg hij de garantie tweede doelman te worden. Tot Kasper Schmeichel in extremis kwam en hij even zelfs vrede moest nemen met een rol als derde doelman. Dit seizoen heeft Coosemans de strijd met Mads Kikkenborg al gewonnen.

Het is echter een publiek geheim dat Anderlecht achter Jean Butez van Antwerp zit. Coosemans heeft al laten verstaan dat zijn ambitie is om eerste doelman te blijven. Wat denkt coach Brian Riemer erover? Wordt de strijd naar een nieuwe doelman nu gestaakt?

Het antwoord is nee. "Als we nog een nieuwe doelman halen, dan zal dat zeker niet zijn omdat we niet tevreden zijn over Colin. Maar omdat we op alle vlakken een zo sterk mogelijke kern willen samenstellen om blessures en schorsingen op te vangen", zegt Riemer in Het Laatste Nieuws.

Als Butez naar Anderlecht komt, dan zal de Franse doelman alvast de hete adem van Coosemans in de nek voelen. Afwachten of RSCA erin slaagt om een akkoord te vinden met Antwerp én de doelman zelf. Ook Leicester City zou interesse hebben in Butez.

Poll: Zou jij Butez halen als je van Anderlecht was?

TAGS  I  Anderlecht  I  Jean Butez  I  Colin Coosemans

donderdag 12 september 2024

woensdag 11 september 2024

dinsdag 10 september 2024

maandag 9 september 2024