Geel boekt derde bekerzege en mag naar Meux: "Elke extra ronde geeft een boost"

Geel boekt derde bekerzege en mag naar Meux:
Zondag 18 augustus 2024 - 09:15   I   door Redactie

ASV Geel won zaterdag met 2-1 van Wezel Sport in de 4de ronde van de Croky Cup. Thijs Van Pol trof twee keer raak en loodste zijn ploeg naar de volgende ronde tegen RFC Meux. "Elke verdere ronde geeft ons een boost, maar de focus ligt toch op de competitie", glunderde doelpuntenmaker Thijs Van Pol.

Geel-trainer Tom Schipper kon voor de bekerderby tegen Wezel Sport (2de amateur) niet rekenen op Seppe Maesen (ziek) en de geblesseerden Marijn Convents en Ilias Van Roy. Schipper begon te puzzelen en blijkbaar pasten de aanvallende puzzelstukjes ook achteraan. "Door het uitvallen van Van Roy kreeg Ventôse een plaats in de defensie", legde Schipper uit. "Hij had daar nog gespeeld. Zo konden D'Hondt op het middenveld en Oilil vooraan blijven. D'Hondt deed het de voorbije weken goed op het middenveld. Oilil had het vooraan minder zwaar om zeventig minuten te spelen. Daarom was dat de beste keuze."

Wezel opent score

Verbroedering begon goed tegen Wezel, maar toch scoorde de ploeg uit 2de amateur nog voor het kwartier op de counter. Een vrijstaande Mart Van de Gevel trapte een voorzet van Schrooijen binnen: 0-1. Even later kopte diezelfde Van de Gevel over. "Bij dat doelpunt stonden we niet goed en speelde Wezel onder onze druk uit", verklapte Schipper. "Wat er precies gebeurde, moeten we aan de hand van de beelden analyseren. Dat was niet in orde."

Gelijkmaker

De thuisploeg herpakte zich en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er net voor rust op een hoekschop. Thijs Van Pol veerde het hoogst en kopte de gelijkmaker in de kruising binnen. "We speelden dominant, maar maakten onze kansen niet af", zag Schipper. "Net voor rust scoorden we dan toch de meer dan verdiende gelijkmaker."

Blok en counter

Na de pauze gooide Schipper het roer om. "We hadden niet de luxe om veel te wisselen waardoor de meeste jongens de volledige match speelden. Daarom zakten we terug in blok en lieten Wezel komen. En passant was dit een goede oefening met het oog op de competitie. Wezel eiste de bal op tot minuut zeventig, maar deed dat zonder grote kansen te creëren. Die kwamen er bij ons wel in de omschakeling."

En kwam de thuisploeg op voorsprong. Quintiens zette zich door en dook de zestien binnen. De linkerflankverdediger met de grote motor kreeg het leer bij Thijs Van Pol, die niet twijfelde en zijn tweede van de avond tegen de touwen pegelde: 2-1. Na een actie van Hannes en Opdekamp kwam Van Pol alleen voor de Wezel-doelman, maar de Geelse spits lukte net geen hattrick.

Meux

"Ik ben blij met mijn twee doelpunten", glunderde Thijs Van Pol. "We doen het goed in de Croky Cup en schakelden al enkele mooie tegenstanders uit." In ronde vijf wacht het Waalse Meux ujit 2de amateur dat met 0-1 bij Hoogstraten won. "Ik ken de ploeg niet", verontschuldigde de Nederlander zich. "We hadden liever Hoogstraten gehad. Maar ook tegen Meux zullen we onze eigen kracht uitgaan."

Dromen de spelers van een droomaffiche later in de Croky Cup. "De beker is leuk, is extra", gaf Van Pol toe. "Elke verdere ronde is meegenomen en geeft een boost, maar onze focus ligt toch op de competitie. We groeien in ons spelsysteem en raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Ook daarvoor zijn die bekerwedstrijden goed."

BBQ

De wedstrijd in Meux wordt volgende zondag (16u) gespeeld. De avond voordien organiseren de spelers een barbecue ten voordele van de club. "We zullen ons een klein beetje moeten inhouden", lachte Van Pol. "Maar teambuilding is net zo belangrijk als trainen. We hopen alvast op een opkomst van onze supporters en van supporters van onze jeugdploegen. En wie weet kunnen we de dag nadien wel iets extra." Geel zou deze week ook een wedstrijd tegen de beloften van STVV spelen, maar die wedstrijd gaat niet door. (DJ)

VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Ventôse, Joosten, Baerts, Quintiens - Oilil, Hoebregs, Hannes, Opdekamp - Van Pol, D'Hondt.
WEZEL SPORT: Delarbre - Verwerft, Hakkens, Van Ooijen, Daverveld - Schrooijen, Kolen, Habibzai - Van de Gevel, Gaethofs, Vossebelt.
VERVANGINGEN: 68' Habibzai en Schrooijen door Yildiz en Lauwers, 78' Oilil door Heylen, 85' Van Ooijen door Truyers, 90' Hakkens door Bollen.
DOELPUNTEN: 9' Van de Gevel 0-1, 44' Van Pol 1-1, 72' Van Pol 2-1.
GELE KAARTEN: 19' Habibzai, 38' Opdekamp, 60' Verwerft, 74' Lauwers, 76' Hannes, 90' Truyers.
SCHEIDSRECHTER: Wouter Debusscher.
TOESCHOUWERS: 500.

Poll: Maakt Geel kans tegen Meux in de 5de ronde van de Croky Cup?

TAGS  I  Verbroedering  I  Geel  I  ASV  I  Van Pol  I  Thijs  I  Sport  I  Wezel  I  Schipper  I  Tom

donderdag 12 september 2024

woensdag 11 september 2024

dinsdag 10 september 2024

maandag 9 september 2024