Karl Vannieuwkerke zet zijn haters met één rake opmerking op hun plaats

Karl Vannieuwkerke zet zijn haters met één rake opmerking op hun plaats
Vrijdag 02 augustus 2024 - 17:15   I   door Redactie

Karl Vannieuwkerke verzorgt ook het commentaar bij wielerwedstrijden, zoals de olympische tijdrit van afgelopen zaterdag. Zijn commentaar daar stuitte echter op kritiek.

Vannieuwkerke werd beschuldigd van gemaakt enthousiasme, onder meer door collega Hans Vandeweghe in De Morgen. “Ik ken Karl persoonlijk. Een goeie gast in de grond, maar dat is het net. Hij zit niet in de grond, hij staat er zelfs niet meer op, hij zweeft ergens boven de grond", klonk het hard.

Ook op sociale media waren de commentaren niet mals. Vannieuwkerke reageerde echter al eerder: “Het gaat niet over mij. Sport is emotie, dus bij zo’n overwinning mag een commentator zich eens laten gaan. Ik denk dat we veel mensen hebben doen lachen, dat is het voornaamste.”

Vannieuwkerke blijft bij zijn standpunt en benadrukt dat enthousiasme gepast is bij grootse sportmomenten. Hij zette zijn mening extra kracht bij met een spitsvondige opmerking op X, waarin hij verwees naar het commentaar van een Franse collega bij de prestatie van BMX’er Anthony Jeanjean.

Poll: Terechte opmerking van Karl?

TAGS  I  Karl Vannieuwkerke

vrijdag 20 september 2024

donderdag 19 september 2024

woensdag 18 september 2024

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024