Het jaar van de doorbraak? Geweldige signalen voor Arthur Vermeeren bij Atlético Madrid

Het jaar van de doorbraak? Geweldige signalen voor Arthur Vermeeren bij Atlético Madrid
Vrijdag 02 augustus 2024 - 12:30   I   door Redactie

Arthur Vermeeren verhuisde afgelopen winter van Antwerpen naar Madrid om er aan de slag te gaan bij Atlético, de club van Rode Duivel Axel Witsel. Die laatste heeft zich in een interview via de kanalen van de club uitgelaten over zijn rol bij de club én die bij de ontwikkeling van Vermeeren.

Witsel, die door Domenico Tedesco in extremis opgeroepen werd voor het meest recente EK, maakte de afgelopen jaren een ware transitie door. De centrale middenvelder werd door zijn coach Diego Simeone omgetoverd tot een centrale verdediger, een positie die hem erg goed bleek te liggen.

“Het was even aanpassen, want dat was volledig nieuw voor mij. Nu voel ik me daar echter op mijn gemak. In mijn hoofd ben ik nu een verdediger”, vertelt Witsel. Een half jaar geleden kreeg de Rode Duivel het gezelschap van een landgenoot. Arthur Vermeeren streek voor achttien miljoen euro neer in Madrid. Als Belg nam Witsel de middenvelder meteen onder zijn hoede.

"Ik probeer hem buiten het veld zoveel mogelijk te helpen”, klinkt het in het Spaans. “Hij is nog maar 19 jaar oud en het is een grote stap van Antwerp naar een club als Atletico.” Hopelijk voor Vermeeren kan Witsel hem het nodige bijbrengen. Vorig seizoen kwam hij op een half jaar tijd niet verder dan 5 duels voor de club.

Poll: Kan Vermeeren dit seizoen doorbreken bij Atlético?

TAGS  I  Axel Witsel  I  Arthur Vermeeren  I  Atlético Madrid  I  Antwerp

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024

vrijdag 18 oktober 2024