'Jupiler Pro League begint voortaan later op het seizoen'

'Jupiler Pro League begint voortaan later op het seizoen'
Maandag 29 juli 2024 - 17:00   I   door Redactie

Menig voetballiefhebber en analist is het erover eens: de eerste speeldag in de Jupiler Pro League was niet om aan te zien. Ook Jacky Mathijssen bleef op zijn honger zitten en komt daarom met een opvallend pleidooi naar buiten. Dat doet hij in Het Belang van Limburg.

"Laat dit een pleidooi zijn om de competitie twee weken later te beginnen”, doet hij de opmerkelijke suggestie. Mathijssen werd dan ook niet meteen warm van de wedstrijden die hij zag. Alleen Westerlo wist meer dan één doelpunt te maken. Zij worden daarom buiten schot gehouden.

“Met uitzondering van Westerlo wacht ik nog altijd op de eerste ploeg die me kan overtuigen”, vertelt hij dan ook. “Zo weinig lef, zo weinig kansen, zo weinig doelpunten. Het was overal hetzelfde verhaal”, merkt hij de sombere trend van speeldag 1 op.

Met het uitstellen van de competitie hoopt Mathijssen beter voetbal te krijgen, al beseft hij ook dat de vroege start zijn voordeel kan hebben voor de ploegen die zich Europees proberen te kwalificeren. Toch blijft de oud-trainer bij zijn standpunt om de start van de competitie met twee weken te verlaten.

Poll: Moet de JPL verlaat worden volgens jou?

TAGS  I  Jupiler Pro League  I  Jacky Mathijssen  I  Westerlo

maandag 21 oktober 2024

zondag 20 oktober 2024

zaterdag 19 oktober 2024

vrijdag 18 oktober 2024