Niemand durft het uit te spreken bij ASV Geel en meer details over de zoektocht naar extra versterking

Niemand durft het uit te spreken bij ASV Geel en meer details over de zoektocht naar extra versterking
Donderdag 18 juli 2024 - 11:00   I   door Redactie

ASV Geel heeft zijn eerste trainingen achter de rug. De voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen. Hoe moeten we nu kijken naar dit vernieuwde Geel? Wat zijn de ambities van de club uit derde nationale B en zullen die waargemaakt worden?

Het verlangen van Geel om hogerop te klimmen is groot, niet in het minst bij de achterban. Die achterban leeft op hoop. Er waait een ambitieuze nieuwe wind door de club en met heel wat stevige transfers hoopt Geel echt wel mee te doen voor promotie. Wat valt op? Niemand durft het na het moeilijke seizoen van vorig jaar nog echt voluit uitspreken.

We citeren Tom Schipper gevraagd naar de ambities van Geel: “Laat dat maar aan de buitenwereld over”. Ook bij voorzitter Fabian Morren blijft het opvallend stil als het over ambities gaat. Vorig seizoen liet hij nog weten voor de titel te willen gaan. Dat ontplofte als een boomerang in z'n gezicht. Geel werd.... zesde. Dit betekent echter niet dat de ambities bij de voorzitter en de club nu minder zijn, dat bewezen eerder al de transfers.

Moet er iets bij?

Er kwamen liefst veertien nieuwkomers, maar in en rond Geel leeft toch dat er nog een versterking bij moet. Er werden ervaren jongens aangetrokken en ook hele jonge spelers. Die jonge spelers moeten nog stappen zetten. Als we hen even niet meerekenen, is de kern niet zo breed. Dan komen we weer op het middenveld terecht. Nicolas Robin vertrok, Edwin Wang ook. Toon Opdekamp en Raf Hannes werden op het middenveld gehaald, maar een echte zes werd niet aan de selectie toegevoegd.

Geel stond erg dicht bij de komst van Jens Cools. Hij koos uiteindelijk voor Westerlo U23, waar hij het profbestaan verder kon zetten. Geen onlogische keuze van Cools, maar wel een streep door de rekening van Geel. Achter de schermen blijft Geel wel verder werken aan de komst van een nieuwe middenvelder. Coach Schipper zei daarover: "Op het middenveld hebben we wel wat jongens verloren. Met Raf Hannes en Toon Opdekamp is daar al kwaliteit bijgekomen, maar als er nog een speler met de juiste persoonlijkheid en de juiste kwaliteiten beschikbaar is, dan zullen we niet twijfelen."

Dus kondigen zich zeer interessante weken aan in Geel, ook al is het nog maar voorbereiding. Eerst en vooral om al de nieuwe jongens aan het werk te zien in de oefen-en bekerwedstrijden. Geel speelt onder meer tegen Thes Sport en Sporting Hasselt, clubs die twee reeksen hoger staan. Het zijn echter wel aantrekkelijke affiches voor de Geelse supporters. Daarnaast wacht de achterban in spanning af of er nog een versterking gehaald zal worden. Volgende afspraak: 24 juli, de eerste oefenwedstrijd, bij de buren van Sint-Dimpna, een club uit derde provinciale.

Poll: Wat denk jij dat de realistische ambitie voor Geel is?

TAGS  I  ASV Geel  I  Tom Schipper

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024

woensdag 4 september 2024

17 11:00 /

dinsdag 3 september 2024