Brandon Mechele haalt verschroeiend uit en komt met duidelijke boodschap voor zijn critici

Brandon Mechele haalt verschroeiend uit en komt met duidelijke boodschap voor zijn critici
Dinsdag 16 juli 2024 - 08:30   I   door Redactie

Brandon Mechele mag zich een waar Club Brugge-icoon noemen. Met 434 wedstrijden voor blauw-zwart en maar liefst zes landtitels is hij een van de meest succesvolle spelers ooit bij Club. Toch krijgt de verdediger vaak nog heel wat kritiek aan zijn adres, iets waar Mechele zich duidelijk aan stoort.

“Er zullen er altijd zijn die mij niet goed genoeg vinden voor Club”, vertelt de centrale verdediger aan Het Nieuwsblad. "Als ik eens een bal verkeerd speel, staan ze daar weer: hij kan niet voetballen. Bepaalde vooroordelen blijven voor altijd aan mij kleven.”

Niet alleen aan zijn adres, maar ook over de gehele verdediging vorig seizoen klonk het vaak negatief. Mechele vond al de kritiek op de achterhoede fel overdreven: “Ik vond dat we als verdediging goed stonden. Maar we kwamen zo vaak onder druk omdat de rest niet goed stond”, aldus Mechele.

Onder Nicky Hayen, die overnam van Ronny Deila, ebden de negatieve geluiden langzaam weg. Mechele weet waarom: “Onder Hayen zijn er bepaalde details bijgeschaafd. We hadden de jongste verdediging in België, en uiteindelijk werden we op het einde van het seizoen nog de beste achterlinie van het land”, besluit hij.

Poll: Was de kritiek op de verdediging van Club terecht?

TAGS  I  Club Brugge  I  Brandon Mechele  I  Nicky Hayen

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024