Enkele dagen voor het Supercup-duel: Hans Vanaken haalt zwaar uit naar Union

Enkele dagen voor het Supercup-duel: Hans Vanaken haalt zwaar uit naar Union
Maandag 15 juli 2024 - 09:00   I   door Redactie

Hans Vanaken, kapitein van Club Brugge, heeft zich in Het Nieuwsblad uitgesproken over een mogelijke rol als nummer 6 op het veld. De middenvelder zelf zegt niet graag te verdedigen en houdt zich naar eigen zeggen het liefst bezig met de aanval.

Toch moet hij de bal vaak (te) laag komen opeisen om zo de opbouw op gang te krijgen, iets wat Vanaken liever niet doet: “Mensen zeggen mij vaak: 'Jij gaat nog op de zes belanden.' Maar daar ben ik verdedigend niet sterk genoeg voor”, vertelt hij.

Dat hij soms zo laag op het veld komt, heeft alles te maken met de weinige aanspeelmogelijkheden voorin: “Ik blijf graag hoog staan om daar het verschil te maken. En als ik te weinig ballen krijg, ga ik ze zelf halen”, aldus Vanaken zelf. 

Tot slot komt hij nog even terug op de Beker van België, die hij met Club nog niet wist te winnen: “Ik heb de beker hier nog niet gewonnen: dat is enkel met Lokeren gelukt. Eigenlijk kon het vorig jaar al. Als we tegen Union een verdiende penalty krijgen, is het 3-0 en klaar. Het was misschien wel typerend voor die periode”, sluit hij af.

Poll: Had Club vorig jaar een finaleplaats in de beker verdiend?

TAGS  I  Hans Vanaken  I  Club Brugge

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024