Grote problemen voor Club Brugge vlak voor competitiestart: "We zoeken naar oplossingen"

Grote problemen voor Club Brugge vlak voor competitiestart:
Zondag 14 juli 2024 - 16:00   I   door Redactie

Club Brugge heeft er een zware stageweek op zitten. De troepen van trainer Nicky Hayen werden de voorbije week fysiek op de proef gesteld, een stage waar de focus deze keer niet lag op het teamgebeuren, maar dus wel op conditie. Hayen legt uit:

“Iedereen moet scherp blijven. Soms moet je de spelers uitdagen en triggeren omdat het te makkelijk gaat”, vertelt Hayen bij Het Nieuwsblad. “Omdat we vorig seizoen te vaak wedstrijden hebben weggegeven? Neen, niet speciaal. Ik wil nonchalance vermijden en ervoor zorgen dat iedereen blijft gaan.”

Verder is Hayen erg tevreden met hoe de stage is verlopen: “Er is hard gewerkt, goed gelachen en iedereen ging om met elkaar”, klinkt het. Toch kampt Club, een week voor het Supercup-duel met Union, nog met enkele problemen. Zo meldden De Cuyper, Sabbe, Meijer en Ordonez zich nog niet op training. Zij mochten respectievelijk genieten van een langere vakantie of zijn geblesseerd.

Hayen moet dus experimenteren achterin: “We wisten voor het seizoen dat die situatie zich zou voordoen. Dus nu zoeken we vooral naar oplossingen. Het wordt keuzes maken. Maar voor sommige jongens was dit ook een leerrijke ervaring: ze hebben op een positie gestaan die voor hen onnatuurlijk is. In het begin van het seizoen is het altijd wat zoeken”, aldus Hayen.

 

Poll: Is Club sterk benadeeld voor de competitiestart?

TAGS  I  Club Brugge  I  Nicky Hayen  I  Maxim De Cuyper

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024