‘Schmeichel hakt belangrijke knoop door, Fredberg lijkbleek’

‘Schmeichel hakt belangrijke knoop door, Fredberg lijkbleek’
Zondag 30 juni 2024 - 18:00   I   door Redactie

Anderlecht staat voor een drukke transferzomer. Dit blijkt ondermeer uit de situatie van doelman Kasper Schmeichel.

Schmeichel wist alsnog, na een twijfelende seizoenstart, mooi het doel te verdedigen bij Anderlecht. Hierdoor wist hij ook een selectie bij het Deense elftal voor het EK te verzekeren, en staat hij daar nu reeds iedere wedstrijd onder de lat.

Gisteren werd Denemarken echter door gastland Duitsland uitgeschakeld. Hierdoor kan Schmeichel eindelijk genieten van een welverdiende vakantie, al zinderen enkele VAR-situaties van gisterenavond nog na bij hem.

Hij was onder meer boos over de penalty die Duitsland toegekend kreeg. Volgens hem was dit slechts een aangeschoten bal, wat vervolgens ook voor heel wat frustratie bij hem zorgt.

Als Schmeichel terug is van zijn vakantie, zal hij ongetwijfeld aan tafel zitten met het bestuur van Paars-Wit. Zo heeft hij een aflopend contract, en kan hij ook op de nodige interesse rekenen. Fredberg zal dus alles uit de kast moeten halen indien hij Schmeichel aan boord wil houden.

Schmeichel maakte echter al duidelijk liever een overstap naar de Premier League te maken. Volgens hem is dit nog steeds de ‘beste competitie’, en kan hij daar zijn potentie ook ten volle benutten.

Fredberg zal dus ook, indien Schmeichel niet voor Paars-Wit kiest, op zoek moeten naar een nieuwe doelman. Dit zal niet eenvoudig zijn, gezien soortgelijke doelmannen niet gemakkelijk op de transfermarkt te vinden zijn.

Poll: Blijft Schmeichel straks bij Anderlecht?

TAGS  I  Kasper Schmeichel  I  Anderlecht

dinsdag 2 juli 2024

maandag 1 juli 2024

zondag 30 juni 2024

zaterdag 29 juni 2024