‘Fredberg zweet, maar Anderlecht lijkt nu oude bekende binnen te halen’

‘Fredberg zweet, maar Anderlecht lijkt nu oude bekende binnen te halen’
Vrijdag 28 juni 2024 - 09:00   I   door Redactie

Anderlecht staat voor een drukke zomer, zowel op sportief als financieel vlak. Zo moeten ze in Brussel nog steeds op hun eerste echte zomeraanwinst wachten.

Paars-Wit zag met Federico Gattoni, Thomas Delaney en Ludwig Augustinsson reeds drie leenspelers terug naar hun moederclub keren. Daarnaast zet Fredberg nog veel vraagtekens bij enkele andere namen, omdat echt concrete interesse nog moet uitblijven.

Met Zeno Debast, die op het punt staat om bij Portugees kampioen Sporting CP te tekenen, zal er ongetwijfeld terug een mooie som geld vrijkomen, die vervolgens opnieuw in de selectie kan worden geïnvesteerd. Anderlecht kijkt nu naar de opties om oud-bekende Dennis Praet terug naar het Lotto Park te brengen.

Praet is vanaf aankomende maandag een vrije speler. Leicester City lijkt ook geen aanstalten meer te maken om zijn contract te verlengen. De 30-jarige international zou echter opteren voor een terugkeer naar Italië, gezien hij daar meerdere succesvolle passages kende.

Anderlecht kijkt momenteel ook naar de mogelijkheden om Thomas Delaney aan boord te houden. Die staat op het punt om terug richting moederclub Sevilla te keren, maar Paars-Wit zal er alles aan doen om hem in België te houden. De gesprekken lijken voorlopig nog roet in het eten te gaan gooien, zo verlopen die nog wat moeizaam en stroef.

Indien Anderlecht het dus niet mogelijk acht om Delaney een verlengd verblijf aan te bieden, zal het op zoek moeten naar enkele (realistische) alternatieven. Er zal ongetwijfeld gekeken worden naar de piste van Dennis Praet, al lijkt die voorlopig nog redelijk onhaalbaar.

Poll: Zien we Dennis Praet volgend seizoen opnieuw voor Paars-Wit spelen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Fredberg  I  Thomas Delaney  I  Dennis Praet

zondag 30 juni 2024

zaterdag 29 juni 2024

vrijdag 28 juni 2024

donderdag 27 juni 2024