'Jan Vertonghen-nachtmerrie voor Anderlecht'

'Jan Vertonghen-nachtmerrie voor Anderlecht'
Woensdag 12 juni 2024 - 08:00   I   door Redactie

Jan Vertonghen staat nog steeds geblesseerd aan de kant. De verdediger van Anderlecht heeft last van de lies en is al een maand out.

Vertonghen raakt zeker niet fit voor de eerste wedstrijd van de Rode Duivels op het EK. Het is nog maar de vraag of hij op het EK veel wedstrijden zal kunnen spelen. Het zou een afscheid in mineur zijn bij de nationale ploeg, mocht hij niet meer kunnen aantreden.

Daarnaast rijzen er toch vragen over de verdere toekomst van Vertonghen. We weten al langer dat hij twijfelt om nog door te gaan als voetballer. Het is nog maar zeer de vraag, met deze nieuwe blessurelast, of Vertonghen nog wel door zal gaan.

Geen snelle beslissing

Voor Anderlecht zou een afzegging van Vertonghen een grote streep door de rekening zijn. RSCA ziet immers ook al Zeno Debast naar Sporting CP vertrekken in Portugal. Als Vertonghen stopt, dan is de club het hele hart van de defensie kwijt.

In dat opzicht is het al een goede zaak dat RSCA een akkoord heeft met Sevilla om Federico Gattoni opnieuw te huren. Er zal echter nog versterking gehaald moeten worden. Vertonghen neemt in ieder geval geen beslissing voor het einde van het EK. Ook dat maakt het niet makkelijk voor paars-wit.

Poll: Denk jij dat hij nog zal bijtekenen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Jan Vertonghen

woensdag 24 juli 2024

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024