Verbroedering Geel en Turnhout delen punten in sfeervolle Kempense derby

Verbroedering Geel en Turnhout delen punten in sfeervolle Kempense derby
Zaterdag 10 februari 2024 - 22:02   I   door Redactie

De Kempense derby tussen Geel en Turnhout eindigde op 0-0. Beide ploegen wilden maar al te graag, alleen ontbrak het in de zone van de waarheid aan efficiëntie.

Bij Geel wijzigde trainer Tom Schipper zijn team op één plaats na de 0-0 tegen Beerschot B. Jordi Kreydt verving Zakaria Haid El Assiri. Turnhout-coach Pieter De Bot voerde twee wissels door in vergelijking met de 0-4-zege bij Eksel. Sebastien Lormans en Lars Adriaensen namen de plaats in van Thibeau Hermans en Nick Bastiaensen.

Vuurwerk

Aan het enthousiasme van de supporters en het Geelse clubbestuur zal het niet gelegen hebben. Beide supportersgroepen moedigden hun spelers al tijdens de opwarming vurig aan. Het Geelse bestuur wakkerde die vurigheid nog eens extra aan door beide ploegen bij de voorstelling op  het terrein te verwelkomen met een groots vuurwerk. De Kempense derby had al voor de wedstrijd vuurwerk opgeleverd. Nu de spelers tijdens de match nog.

Inzet en duelkracht

Beide ploegen gingen er vanaf het eerste fluitsignaal vol voor. Aan inzet en duelkracht geen gebrek, aan precisie wel. Er werd gevochten voor elke morzel grond, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. De eerste kans viel op het kwartier, maar de kopbal van Sam Schepers kon thuiskeeper Oussayd Belkouch niet verontrusten. Geel reageerde via Marijn Convents die Diego D'Hondt aan de tweede paal bereikte. D'Hondt kopte slim terug op Jordi Kreydt, maar de spits stond met zijn rug naar het Turnhoutse doel om zijn schot te kunnen kadreren.

Dreiging

Tien minuten voor de rust kwam er toch wat meer dreiging. Daan Colman kreeg veel vrijheid van de Geelse defensie, maar de middenvelder mikte het leer naar de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten voor rust werd Marijn Convents diep gestuurd. De bedrijvige winger nam de bal goed aan en zette zich in schietpositie voor Senne De Fré, maar de Turnhoutse keeper hield zijn netten schoon. Meteen erna zette David Wijns een snel genomen vrije trap voor doel, maar de vrijstaande Jordi Kreydt kon er van dichtbij zijn hoofd niet goed genoeg tegen zetten. Zo gingen beide teams met 0-0 rusten.

Beenveeg

Beide teams waren bij het verlaten van de kleedkamer hun enthousiasme niet verloren. Jordi Kreydt kraakte in de eerste minuut na rust zijn schot waardoor de bal tot bij kapitein Jean-Michel Hoebregs rolde. Die was te verrast om de bal in doel te verwerken. Turnhout reageerde meteen. Timo Regouin werd diep gestuurd, maar Belkouch verhinderde met een beenveeg de 0-1.

Poppetjes

Halverwege de tweede helft werd de Geelse druk groter, maar Turnhout bleef gevaarlijk tegenprikken. Op een van die omschakelingen was doelman Oussayd Belkouch attent op een inzending van invaller Louis Coeckelbergs. In blessuretijd ging Timo Regouin nog eens op wandel, maar een uitstekend keepende Oussayd Belkouch gaf geen krimp. In het slot gingen de poppetjes nog even aan het dansen. Ref Thomas Brett bedankte Ndiaye en Wils met een geel karton. Het laatste wapenfeit was voor de thuisploeg, maar David Wijns kopte de laatste hoekschop net over.

Rood

Ondanks de inzet aan beide zijden kwamen beide teams niet tot scoren en bleef het in een sfeervolle Kempense derby tussen De Zotten en De Binken 0-0. Na het fluitsignaal ontstond er opnieuw tumult op het veld. Mohammed Mansaray van Turnhout en Geelkapitein Jean-Michel Hoebregs kregen nog een rode kaart. Het duurde even voor de rust was weergekeerd, maar uiteindelijk gingen beide ploegen de zingende achterban groeten. Geel ontvangt volgende zaterdag (20u) Schoonbeek-Beverst.

VERBROEDERING GEEL: Belkouch – Wijns, Joosten, Ndiaye, Quintiens – Wang, Hoebregs, Robin – D'Hondt, Kreydt, Convents.
KFC TURNHOUT: De Fré - Schepers, Wils, Van De Vyver - Mansaray, Bourdouxhe, Lormans, Colman - Regouin, Adriaensen, Drif.
VERVANGINGEN: 53' Lormans door Coeckelbergs, 61' D'Hondt door Haid El Assiri, 74' Colman door Geenen, 76' Kreydt door Maesen, 81' Drif door Mossel, 89' Convents door Kayahan.
DOELPUNTEN: /
GELE KAARTEN: 50' Quintiens (fout op Lormans), 75' Van De Vyver (fout op Haid El Assiri), 90' Wils en Ndiaye (opstootje).
RODE KAARTEN: Na affluiten: Mansaray en Hoebregs (opstootje).
SCHEIDSRECHTER: Thomas Brett.
TOESCHOUWERS: 1.100.

TAGS  I  Geel  I  Turnhout

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024