Voetbalbond komt met verrassend nieuws over blunderende refs Smet en Laforge

Voetbalbond komt met verrassend nieuws over blunderende refs Smet en Laforge
Woensdag 07 februari 2024 - 14:00   I   door Redactie

De discussies over de scheidsrechters in ons land laaien weer hoog op. Nicolas Laforge en Wim Smet gingen afgelopen weekend beiden in de fout.

Tijdens Anderlecht - AA Gent was Laforge de scheidsrechter en Wim Smet de VAR. Het was Smet die zondagavond Laforge naar het VAR-scherm riep na het doelpunt van Julien De Sart.

De middenvelder van AA Gent net de 1-1 gemaakt toen Smet meende een clear error gezien te hebben na een duel tussen Kandouss en Arnstad. Laforge ging kijken en volgde de VAR.

Het doelpunt werd onterecht afgekeurd. Dat gaf ook het Referee Departement toe. “Het doelpunt had altijd goedgekeurd moeten worden.”

De voetbalbond heeft intussen een verrassend besluit genomen over de twee refs. Ze zullen niet gestraft worden voor hun fout. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Het Referee Departement gaat er wel voor zorgen dat de twee geen wedstrijden meer fluiten van AA Gent. Vandaag komt overigens Smet al terug in actie.

Hij is de vierde official voor de bekerwedstrijd van Club Brugge - Union. Vrijdag is Smet hoofdscheidsrechter bij KV Kortrijk - STVV en tijdens KV Mechelen - RC Genk is hij gewoon weer VAR. Laforge is dit weekend dan weer VAR tijdens de wedstrijd Club Brugge - Eupen.

Poll: Hadden Laforge en Smet gestraft moeten worden?

TAGS  I  Nicolas Laforge  I  Wim Smet

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024