Kompany wijst naar Belgische competitie als schuldige voor falen in Premier League

Kompany wijst naar Belgische competitie als schuldige voor falen in Premier League
Donderdag 02 november 2023 - 14:00   I   door Redactie

Vincent Kompany, coach van Burnley FC, blijft rustig onder de moeilijke seizoensstart van zijn team. Ondanks dat de club voorlaatste staat in de Premier League en onlangs met 3-0 verloor van Everton in de League Cup, is er volgens Kompany geen reden tot paniek.

Hij erkent dat spelers als Mike Trésor en Vitinho moeite hebben met de overstap naar het hoogste niveau, maar geeft een logische verklaring. "In de Championship konden we makkelijk spelers uit de Jupiler Pro League integreren. Die competities zijn aan elkaar gelijk. Nu merken we dat de stap naar de Premier League, de nummer één divisie wereldwijd, beduidend groter is", licht Kompany toe.

Hij gelooft sterk in de jeugdige kern van zijn team, die momenteel slechts twee punten verwijderd is van een veilige plek. Kompany benadrukt het belang van vertrouwen in de groep en geduld hebben. "We moeten samen met het team werken om op dat niveau te raken", stelt hij vastberaden. Hij is ervan overtuigd dat als Burnley dit eerste jaar overleeft, ze omhoog kunnen kijken.

Poll: Denk jij dat Kompany zich zal redden met Burnley?

TAGS  I  Vincent Kompany  I  Burnley

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024