Zéér verontrustend: De Ketelaere stevent bij Atalanta mogelijk af op waar drama

Zéér verontrustend: De Ketelaere stevent bij Atalanta mogelijk af op waar drama
Dinsdag 31 oktober 2023 - 18:30   I   door Redactie

Charles De Ketelaere heeft na een seizoen (om snel te vergeten) bij AC Milan de overstap naar Atalanta gemaakt. De club uit Bergamo huurt hem met aankoopoptie. De Ketelaere begon uitstekend aan zijn periode bij de huidige vierde in Italië.

In september werd hij door de fans nog verkozen tot ‘Speler van de Maand’. In zijn eerste competitiematch was hij meteen trefzeker en ook in de Europa League kon hij al scoren. De laatste keer dat hij beslissend was dateert inmiddels weliswaar al van eind september.

Op 24 september speelde hij 67 minuten mee tegen Cagliari Calcio. Daar gaf hij in de 33ste minuut de assist voor het openingsdoelpunt. Hij staat dus al langer dan een maand droog, maar dat is zeker niet het enige dat ons opvalt wanneer we naar zijn statistieken kijken.

In de competitie mocht hij nog geen enkele match volledig meespelen. Als hij niet in de basis staat krijgt hij wel telkens zijn kans vanop de bank, maar ook daar moet hij steeds langer op blijven zitten dan hij zelf liefheeft. De grote zorgen zijn er wel pas sinds 8 oktober, na de wedstrijd tegen Lazio.

Vroegtijdig

Daar kon De Ketelaere al snel het openingsdoelpunt op zijn naam zetten. Jammer genoeg voor de publiekslieveling van Club was het een eigen doelpunt. De daaropvolgende match kreeg hij tegen Genoa een nieuwe kans, maar aan de rust - bij een 0-0 stand - moest hij zijn schoenen al uittrekken.

Trainer Gasperini besloot om hem te wisselen en Atalanta wist de wedstrijd uiteindelijk met 2-0 te winnen. Vorige week mocht hij in de Europa League tegen Sturm Graz 26 minuten meespelen. En ook maandag kreeg hij tegen FC Empoli maar 25 minuten. Stevent De Ketelaere (opnieuw) op een ‘AC Milan-drama’ af?

Poll: Komt het nog goed met De Ketelaere bij Atalanta?

TAGS  I  Atalanta  I  FC Empoli  I  Sturm Graz  I  Cagliari Calcio  I  AC Milan  I  Club Brugge

vrijdag 12 april 2024

donderdag 11 april 2024

woensdag 10 april 2024

dinsdag 9 april 2024

maandag 8 april 2024