Opvallende sollicitatie bij Tedesco: "Ik verkies de Rode Duivels boven Spanje"

Opvallende sollicitatie bij Tedesco:
Vrijdag 20 oktober 2023 - 11:30   I   door Redactie

Alessio Castro-Montes (26) verliet AA Gent voor Union. Een ietwat verrassende transfer, maar hij heeft er naar eigen zeggen alvast geen spijt van.

Castro-Montes presteert prima bij Union. Denkt hij dan soms niet aan de Rode Duivels? "Ik heb er tijdens mijn carrière wel eens aan gedacht toen ik in voorselecties zat, bijvoorbeeld voor het WK. Maar ik weet niet hoe de nieuwe bondscoach zijn selectie maakt, misschien beschouwt hij me als te oud om me op te roepen", zegt Castro-Montes. 

"Ik moet blijven presteren in wedstrijden en dan zie ik wel wat er gebeurt. Het is zeker een droom om voor het nationale team te spelen, we zullen zien of die droom ooit uitkomt", klinkt het. Castro-Montes heeft een Spaanse vader. Wie weet komt hij ooit uit voor de nationale ploeg van Spanje?

"Mijn vader heeft de Spaanse nationaliteit, maar ik heb die nog niet", zegt Castro-Montes in La Dernière Heure. "Ik zal stappen ondernemen om die te verkrijgen, dus op een dag zal ik die hebben, maar het is momenteel niet mijn prioriteit. Als ik moet kiezen, geef ik duidelijk de voorkeur aan de Rode Duivels boven de Spaanse nationale ploeg, omdat ik mijn hele leven in België heb doorgebracht. Maar ik was wel erg blij toen Spanje in 2010 wereldkampioen werd (glimlacht)."

Poll: Zou Castro-Montes een aanwinst zijn voor de Rode Duivels?

TAGS  I  AA Gent  I  Union  I  Alessio Castro-Montes

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024